3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Kitaplar çürümeye terk edildi

Hakkari'de bir süre önce yeni yapılan Atatürk Kültür Merkezi'ne taşınan İl Halk Kütüphanesi'ne ait eski binanın çatısındaki değişik türlerde onlarca kaynak ve ders kitabı ile dosya çürümeye terk edildi.

Daha önce Vali Konağı Caddesi üzerindeki eski binada hizmet veren İl Halk Kütüphanesi, Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde yapılan ve bir süre önce hizmete giren Atatürk Kültür Merkezi binasına taşınmıştı. İl Halk Kütüphanesi'nin boşalttığı ve Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne yeni bir binanın yapılması için iç kısımları yıkılan eski binanın çatı kısmında çok sayıda kitap ve dosyanın çürümeye terk edilerek yerlere savrulmuş olması dikkat çekti.

Çatı bölümüne bırakılan kitap ve dosyaların çoğunun kullanılamaz hale geldiğini belirten bazı cadde esnafları, rüzgarlı havalarda kitap ve dosyaların çevreye saçıldığını belirttiler. Bu kadar kitabın çatıda terk edilmesine bir anlam veremediklerini belirten esnaflar, "Yazık değil mi? Bizim çocuklarımız zor şartlarda okumaya çalışırken, burada ise çok sayıda kitap çürümeye terk edilmiş. Boşaltılmasıyla birlikte sahipsiz bırakılan bina ile kimse ilgilenmiyor. Çocukların oyun alanı haline gelmiş. Binanı tüm camları da çevredeki çocuklar tarafından kırıldı" şeklinde konuştular.

Konuyla ilgili İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Hakkari İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Gülsen Parlak, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü görevine bir süre önce atandığını belirterek, boşalttıkları eski binada bulunan kitaplardan haberinin olmadığını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 15:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?