3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Kız futbolcuların teşekkür ziyareti

Hakkari'nin ilk kız futbol takımı sporcuları, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nu ziyaret ederek katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hakkari İl Temsilcisi Adnan Aykut tarafından 20 kız öğrencinin katılımı ile kurulan ve Merzan Spor Kulübü adı altında faaliyet gösteren sporcular, takımın teknik direktörü Aydan Aykut ile beraber Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Vali Nasuhbeyoğlu'na çiçek takdim eden kız futbolcular, katkılarından dolayı kendisine teşekkür ettiler. Teknik Direktör Adnan Aykut ise Vali Nasuhbeyoğlu'nun katkılarıyla yaklaşık 2 ay önce kızlardan oluşan bir futbol takımı kurduklarını belirtti. Merzan Spor Kulübü adı altında faaliyet gösteren kız futbol takımının lisans ve her türlü ihtiyacının karşılanmasında Vali Nasuhbeyoğlu'nun büyük bir katkısı olduğunu ifade eden Aykut, "Spor para değil bir emektir. Sayın valimizin destekleriyle bu takımı oluşturduk. Güneydoğu Anadolu bölgesinde sadece Hakkari ve Malatya'da kız futbol takımı bulunmaktadır" dedi.
Sporcularla yakında ilgilenen Vali Nasuhbeyoğlu ise, erkek futbolcuların yapamadığını inşallah kız futbol takımının başaracağını belirtti.

Nasuhbeyoğlu,"Yakında valilik kupası adı altında bir turnuva düzenleyerek Hakkarili futbolculardan oluşan Hakkari Spor takımını kuracağız. Bu takım amatör ligde başarılı olması halinde 3. Lige çıkacaktır. Ayrıca ben Hakkari'de göreve başlarken okullaşma oranı yüzde 29 seviyesinde idi. Bu oranı yüzde 60'lara çıkarmayı başardık. Hedefimiz yeni eğitim öğretim yılında yüzde 80'lara olaşmaktır" şeklinde konuştu.
Vali yardımcıları Ali Hamza Pehlivan, Abdullah Uçgun, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Vural Erol da kız futbolcuları kutlayarak Vali Nashbeyoğlu ile sporcularla birlikte fotoğraf çektirdiler.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 14:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülden özcan IP: 85.102.207.xxx Tarih : 24.07.2008 01:00:56

ya istdada böle bişi yapın neolur bende katılıp futbol oynamak istiyorum lütfen