4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kızılay yardımı Hakkari'ye ulaştı

Türkiye Kızılay Derneği Genel Merkezi tarafından ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılmak üzere gönderilen yardım malzemeleri Hakkari'ye ulaştı.


Bugün öğle saatlerinde Hakkari'ye ulaşan malzeme yüklü aracı ve 7 kişilik ekibi, Kızılay Derneği Hakkari Şube Başkanı Fadıl Alçiçek ve beraberindeki 18 kişilik Kızılay gönüllüsü karşıladı. 6 araçlık konvoy eşliğinde Hakkari'ye getirilen bir TIR dolusu yardım malzemesi, Kızılay görevlileri tarafından Karayolları 114. Şube Şefliği'ndeki boş ambara boşaltıldı. Aile başı 17 kilogram olan ve beslenme uzmanları tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan gıda paketlerinin 2 gün içerisinde muhtaç ailelere dağıtılacağı bildirildi.


Kızılay Genel Merkezi ekip sorumlusu Eren Özcüler, il ve ilçelere dağıtmak üzere, beslenme uzmanları tarafından hazırlanan gıda paketlerini Ankara'dan gelen 18 kişilik ekip gözetiminde 7 bin 500 aileye dağıtacaklarını belirtti.

Özcüler, "Bu kapsamda Ankara Kızılay Genel Merkezi'nden çıkan 7 bin 500 kişilik gıda yardımını getirdik. Gıda paketleri 9 kalemlik olup malzemeler beslenme uzmanları tarafından hazırlanmıştır. Bir aileye bir müddet yetecek olan 17 kilogramlık gıda paketlerini 2 gün içersinde hak sahiplerine dağıtmamız gerekiyor. Ayrıca Hakkari'de sosyal projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları ile halkla bir araya gelerek bu projeleri uygulamaya sokacağız" dedi.


Kızılay Derneği Hakkari Şube Başkanı Fadıl Alçiçek ise, Kızılay Genel Merkezi'nin her zaman dar gelirli ailenin yanında olduğunu belirterek, gönderdikleri yardımlar sayesinde mübarek Ramazan ayında çok sayıda fakiri sevindireceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 03:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?