3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Komandolar sıfır noktasına sevk ediliyor

Çukurca ile Şemdinli İlçesi'nde askeri hareketlilik bugün de sürdü.

Şemdinli ve Çukurca'daki birliklerdeki topların namluları Kuzey Irak'a çevrilirken, dün yaklaşık 100 araçlık bir konvoyla Çukurca'ya sevk edilen komandolar, bugün sınırın sıfır noktasında bulunan ve daha önce boşaltılan köylere sevk edildi.

Van'dan gelen içinde komandoların da bulunduğu 40 kadar sivil otobüsteki komandolar, TIR'lara yüklü 10 tank ile üzerleri brandayla kaplı çok sayıda askeri ve sivil kamyondan oluşan yaklaşık 100 araçlık konvoy, Çukurca'ya dün sevk edildi. Geceyi 3'üncü Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’nda geçiren 2 bine yakın komandı, bu sabah erken saatlerden itibaren sınırın sıfır noktasında bulunan ve daha önce boşaltılmış olan Çayırlı, Çınarlı köyleri ile Hakan Tepe bölgesine kaydırıldı.

Sınıra sevk edilen askerleri taşıyan konvoy, Çukurca ilçe merkezinden geçti. 3'üncü Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'nda geceyi geçiren komandoların morallerinin oldukça yüksek olduğu gözlendi. Mmühimmat taşıyan bir askeri kamyonda bulunan Mehmetçik kameralara el sallayarak memleketine ve sevdiklerine selam gönderdi. Mehmetçik uzanan mikrofona, “Her şey vatan için” derken gazetecilerin “Nereye gidiyorsunuz?” sorusuna “Bölgede bulunan komandoları almaya gidiyoruz. Tüm aileme selamlarımı iletiyorum” dedikten sonra yine el sallayarak yoluna devam etti.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 13:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?