4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kömür yardımı muhtara kaldı

Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü ekiplerinin Yenimahalle'de oturan fakirlere dağıtılmak üzere götürdüğü kömürler, muhtardan geri döndü.


SYDV Müdürlüğü'nün son günlerde mahalle muhtarlarının gözetiminde fakir vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttığı kömür yardımı ile ilgili ilginç bir olay yaşandı. Kömürleri teslim eden özel firma çalışanları, yükledikleri araçları ile Yenimahalle'ye gitti ancak mahalle muhtarı Hamit Akar kömürleri kabul etmeyince araçlarını mahalleden çıkarıp Valilik Kavşağı'na çekmek zorunda kaldı. Bu arada kömürleri almak isteyen mahalle sakinleri ile paketleri ancak muhtara teslim edebileceklerini söyleyen yükleyici firma yetkilileri arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine olay yerine gelen mahalle muhtarı Akar, kömür sırasının kendilerinde olmadığını ifade ederek yardıma muhtaç ailelerin isim listelerini hazırlamadığından dolayı kömürleri teslim almadığını söyledi.


Firma yetkilileri ile muhtar arasında hararetli tartışmaların yaşamasına neden olan kömür teslimatı sırasında olay yerine gelen SYDV Müdürlüğü görevlileri, muhtarı ikna etmeyi başardı. Muhtar Akar, fakir ailelerin listesini hazırlayarak kömürleri teslim aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 15:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?