2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kongre komitesi toplandı

Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan 'Kürt Kadını Kongresi' için oluşturulan komite, ilk toplantısını Rektör Prof. Dr İbrahim Belenli başkanlığında yaptı.

Rektör Prof. Dr. Belenli, Türkiye'nin en büyük sorununun insanların birbirlerini anlamaması olduğunu belirterek "Anlamak için önce sevmek gerekiyor" dedi.
Hakkari Üniversitesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak bölgedeki kadınların sorunlarını tartışmak amacıyla önümüzdeki eylül ayında bir kongre düzenledi. Hakkari'de görev yapan Asliye Hukuk Hakimi Okan Albayrak, psikiyatrist Dr. Dilek Yeşilbaş, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Rahmi Özdemir, sosyolog Necmettin Ayış, patolog Dr. İpek Erbarut, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Hacer Özcan ve sekreter Belma Yaşar'dan oluşan komite, Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli'nin makamında ilk toplantısını
yaptı.

"KONGRE İÇİN SPONSOR ARAYIŞIMIZ VAR"
Basına kapalı gerçekleştirilen çalışma toplantısı öncesi soruları yanıtlayan Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli, "Ülkenin en büyük sorunu birbirimizi anlayamamamızdır. Anlamak için de önce sevmek gerekiyor. Bu proje tanımaya doğru atılmış bir adımdır" dedi.
Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Belenli, kongreyi bölge kadının yaşadığı problemlerin çözüm arayışı için düzenleyeceklerini, bu şekilde organizasyonun bölgedeki problemlere genel bir çözümün bir başlangıcı olabileceğini belirtti. Prof. Dr Belenli, "'Kürt kadını' ismi ile bu isim konusundaki tabuyu ortadan kaldırmak istiyoruz. Bazı kelimelerin kullanılmasını tabu olmaktan çıksın ve bunu bilimsel ortamlarda özgürce tartışalım, sonuçları ortaya koyalım ve buna göre politikalar
üretelim. Halkımıza götüreceğimiz hizmeti bu bilgilerin, bilimsel verilerin, bilimsel analizin ışığında götürelim. Bu amaçla bu kongreyi düzenliyoruz. Kongrede incelemeyi düşündüğümüz birçok konumuz var. Sanırım iyi bir sonuç çıkacak. Bu konuda ve yakın konularda çalışan tüm bilim insanlarını kongremize gelmeye ve bildiri sunmaya davet ediyorum. Bizimle irtibata geçip bize destek olsunlar. Aynı zamanda sponsor arayışımız da var, bunu da sizin aracılığınızla duyurmak istiyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 13:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?