27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Konteynırlar oyuncak sokaklar yine çöplük

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından kentin değişik noktalarına bırakılan çöp konteynırları çocukların oyuncağı haline geldi. Yaklaşık 5 yıl önce milyarlarca lira harcanarak alınan ve her biri 50 kilo ağırlığında olan 180 adet tekerlekli demir çöp kutuların vatandaşlar tarafından kullanılmadığı belirtildi.

Mahallelere kurdukları konteynırlar sayesinde ilin çöpten arındırılacağına inandıklarını belirten Belediye Başkan Vekili Bişar Mavigöz, vatandaşlardan umduklarını bulamadıklarını söyledi. Halkın sağlığını tehdit ettiği gibi şehrin görüntüsünü bozan çöplerden kurtulmak için aldıkları modern konteynırları vatandaşların kullanmadığını ifade eden Mavigöz, ailelerin çöplerini konteynırlara bırakacaklarına yanına veya etrafa saçarak boşalttıklarını kaydetti.

Konteynırlara oyun oynamaya çalışan çocukların olduğunu da öğrendiklerini anlatan Mavigöz, şunları söyledi:

"Bu nedenle çocukların oyuncağı haline gelen birçok çöp konteynırlara tekerlekleri sökülerek tahrip edilmiş. Biz de bu konteynırları toplayıp tamir ediyoruz. Konteynırları tamir eder etmez yeniden çöp noktalarına bırakacağız. Daha önce biriketlerden çöp evleri yaptık. Ancak başı boş hayvanlar tarafından tahrip edilerek yıkıldı. Şehrin değişik noktalarına bıraktığımız demir çöp bidonlarını ise güvenlik gerekçesiyle yeniden topladık. Şimdi ise konteynırlar aldık. Ancak vatandaşlarımız kullanmıyor. Halkımız konteynırları nedense bir türlü alışamadı. Halkımızın daha duyarlı davranarak çöplerini düzenli bir şekilde kutulara bırakmalarını istiyoruz. Belirlediğimiz saatlerin dışında çöplerini çöp noktalarına ve kutularına atmayan vatandaşlarımıza para cezası vereceğiz. Bu nedenle de değişik noktalara zabıta memurlarımızı görevlendirdik. Görevlilerimiz çöplerini belirlenen saatlerin dışında noktalara bırakan aileleri yakın takibe alarak nöbet tutuyor. Aksi halde davrananlar hakkında yasal işlem başlatarak para cezası vereceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:21:37
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 12:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?