2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Köprülü YİBO'ya beyaz bayrak ödülü

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Köprülü Köyü Mükerrem Akhanlı Yatalı Bölge İlköğretim Okulu' da temizlik, hijyenik ve düzen bazında beyaz bayrak almaya hak kazandı.

Bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen 'Beyaz Bayrak' projesine il ve ilçelerde 16 okul katılmış ve 3 okul beyaz bayrak almayı hak kazanmıştı. Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatalı Bölge İlköğretim Okulu da temizlik, hijyenik ve düzen bazında beyaz bayrak dalında ödül almaya layık bulundu.

İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, ilçe bazında ilk defa bu alanda ödül almaya hak kazandıklarını belirtti. Çiftçi, "Okulumuz sınırın sıfır noktasında bulunan Gündeş köyü Köprülü mezrasında olmasına rağmen beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı

Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge İlk Öğretim Okulu'nda 466 öğrencimiz yatılı ve gündüzcü olarak eğitim görmektedir. Okulun Beyaz Bayrak ödülünü alması çok sevindirici. Öğretmenlerimizin bu konuda gösterdiği hassasiyetinden dolayı canı gönülden kendilerini kutluyorum" dedi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, valilik toplantı salonunda Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun beyaz bayrağını Okulun Müdür Vekili Ali Üreyen'e teslim ederek başarıların devamını diledi. Okulun Müdür Vekili Bayram Ali Üreyen ise bu ödül başta okul idaresi ve sevgili öğrencilerin bir emeği olduğunu söyledi

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 19:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?