27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Köprüye baraj engeli

Hakkari Belediye Başkan Vekili Bışar Mavigöz, Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından 1960’lı yıllarda Zap Deresi üzerinde yapılan, ancak daha sonra yıkılan Gençlik Köprüsü’nün yeniden inşa çalışmalarının baraj engeline takıldığını söyledi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Bışar Mavigöz, yaklaşık bir yıl önce Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, DEHAP’a üye gençler, KESK Şubeler Platformu, İHD ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir grupla Gençlik Köprüsü’nün yeniden inşa edilmesi yönündeki çalışmalarını hatırlattı.

Bu konuda basın açıklaması da yaptıklarını belirten Mavigöz, daha sonra Zap Deresi üzerinde baraj yapılacağı için Hakkari Valiliği’nden köprüye izin çıkmadığını ifade etti.

Mavigöz, "Yaklaşık bir yıl önce asma köprü üzerinde ilk çalışmayı başlattık. Valilik daha sonra bir açıklama yaparak baraj yapılacağı için köprünün yapımına izin vermedi. Eğer izin çıksaydı bu yıl köprüyü bitirmiş olacaktık. Armutözü köyü başta olmak üzere onlarca köy ve mezra kısa yol olduğu için ulaşımlarını bu köprünün üzerinde sağlamaktadırlar. Bunun yanında suyun karşı tarafında yine onlarca köylünün tarım arazileri bulunmaktadır. Eğer bu yıl baraj yapılmayacak olursa köprünün inşa çalışmalarına yeniden başlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 13:53:20
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 12:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?