2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Koridor poligon oldu

Hakkari Sümbül Engeliler Kulübü Havalı Silahlar Takımı sporcuları, eğitim poligonları olmadığı için çalışmalarını Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunun koridorunda yapmak zorunda kalıyorlar.

Bugüne kadar katıldıkları birçok yarışmada çeşitli dereceler elde eden ortopedik engelli 6'sı bayan 10 sporcu, tüfek, tabanca, hedefgah, mermi ve birçok malzeme sıkıntılarına rağmen karanlık bir ortamda çalışmalarını sürdürüyorlar. Ellerinde bulunan eski havalı tüfeği ise kendi imkanları ile onarıp böylece çalışmalarını devam ettiren sporcular, bir süre önce Diyarbakır'da düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Gap Şenliği'nde büyük bir başarı elde ettiler. Havalı silahlar dalında tabancada bölge birincisi olan Kayser Özdemir 5 altın ile ödüllendirilirken Necibe Korkmaz ise tüfek dalında üçüncü olup 3 altın ile ödüllendirildi. Sümbül Engellir Spor Kulübü antrenörü Habip Bozkurt da 10 altınla şenliklerde ismini duyurdu.

Sümbül Engellir Spor Kulübü antrenörü Habip Bozkurt, yer ve malzeme sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. Çalışmalarını spor salonunun karanlık bölümünde sürdürdüklerini anlatan Bozkurt "Elimizde bir havalı tüfek ve bir adet de tabanca bulunmaktadır. Bunlar da oldukça eskidir. Bir masayı koridora getirerek, karton alıp üzerlerine bantla hedefleri yapıştırıyoruz. Bu şekilde antrenmanlarımızı yapıyoruz. Buna rağmen 2001 yılından bu yana çeşitli dereceler elde ettik. Geçen yıl Aksaray'da 6 bayan sporcum 'Bunlarda kalça çıkıklığı var' diye yarışmalardan men edilmişlerdi. Bu spora 7 yıl gönül vermiş sporcuların men edilmesi bizleri üzmüştür. Bizlerin acilen hedefgah, silah, mermi ve hedeflere ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu engelli sporcularımıza herkesin sahip çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bir süre önce Diyarbakır'da düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Gap Şenlikleri'nde havalı silahlar dalında dereceye giren Kayser Özdemir ve Necibe Korkmaz ise, zor şartlar altında çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler. Engellilere herkesin sahip çıkması gerektiğini belirten sporcular hayatta dört elle sarılmalarına rağmen yetkililerin ilgisizliğinden yakındılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 11:06:18
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 11:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?