2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Korku içinde eğitim

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyündeki Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretim gören öğrenciler, heyelan nedeniyle her geçen gün kayan ve 'Eğitim görülemez' raporu verilen okul binasından bir an önce taşınmak istiyor.

Heyelanlı bir bölgede yapıldığı için duvarlarında çatlaklar oluşan ve bir bölümü çökerek kullanılmaz hale gelen binada ders gören yüzlerce öğrencinin okullarının her an başlarına yıkılacağı korkusuyla eğitimlerini sürdürdükleri belirtildi. Öğrencilerin, bir bölümü çökünce adeta harabeye dönen konferans salonunu da kullanamadıkları bildirildi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çığlı Köyü Muhtarı Abdurrahman Ecer, Irak sınırındaki 270 haneli, 2 bin 500 nüfuslu köylerindeki ilköğretim okulunda 550 öğrencinin eğitim gördüğü belirterek heyelan nedeniyle her geçen gün kayan okul binasının yakında çökeceğini öne sürdü. Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan incelemeler sonucunda yaklaşık 1 yıl önce, 'Eğitim görülemez' raporu verilen okulda halen yüzlerce öğrencinin ders gördüğünü dile getiren Ecer, "Okul binasında halen eğitimlerini sürdüren öğrenciler büyük bir tehlike ile karşı karşıya bulunuyor. Okulun halini görüyorsunuz. Elimde, okulun kullanılmaz halde olduğunun tespit edildiği rapor var. Bu okul binasında öğrenim gören 550 öğrenci ile 24 öğretmenin hayatı şu anda tehlikededir. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na, Hakkari milletvekillerine sesleniyorum. Bu rapor ilgili bütün mercilere verilmiş. Buna rağmen devlet yetkilileri neden bu okulla ilgilenmiyor? Bize bakan yok. Bu okul heyelan bölgesine
yapılmış. Bugün yüzlerce öğrenin hayatı tehlikededir. Devlet buna bir çare bulsun. Bu öğrencileri kurtarsınlar buradan. Heyelan nedeniyle okulun her tarafında çatlaklar oluşmuş. Ayrıca köyümüzde lise yok. Şu an ilköğretim okulu mezunu olan 200 öğrencimiz maddi imkanlarından dolayı şehre gidip lise okuyamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan köyümüze bir lise ve yeni bir ilköğretim okulu yapılmasını istiyoruz" dedi.

Duvarlarda oluşan derin çatlakları gösteren öğrenciler ise okullarının her an başlarına yıkılacağı korkusu ile ders işlediklerini belirterek, "Okulumuz yıkılmak üzere. Çok korkuyoruz. Bizler de artık iyi bir okulda korkmadan eğitim görmek istiyoruz. Yetkililerden bize yeni bir okul yapmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Turgut ise göreve yeni başlaması nedeniyle 'Eğitim görülemez' raporu verildiği belirtilen okulun durumu ile ilgili kendisine herhangi bir şikayet intikal etmediğini belirtti. Turgut, konuyu araştırdıklarını ve en yakın zamanda köye giderek okulda incelemelerde bulunacaklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 14:17:51
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 19:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?