3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Korucu yakınlarının gözyaşları dinmiyor

Çukurca İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay, beraberinde bulunan Şemdinli ilçesi Kaymakamı Altuğ Çağlar ile birlikte şehit olan korucu ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Önceki gün Kuzey Irak topraklarında teröristlere girişilen çatışmada şehit olan Çukurcalı geçici köy korucularından Esat Şen, Bilal Şen ve Ömer Güneş'in yakınları, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan belediyeye ait misafirhanede taziyeleri kabul ediyor. Çukurca İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay ve Şemdinli İlçe Kaymakamı Altuğ Çağlar, korucu ailelerine taziye ziyaretinde bulunarak kendilerine başsağlığı dilediler. Göz yaşlarına hakim olamayan korucu yakınlarını her iki kaymakam aralarına alarak teselli etmeye çalıştılar. Taziyede bulunanlarla bir süre sohbet eden Çukurca Kaymakamı Akpay, vatan uğruna şehit olan korucuları rahmetle andıklarını söyledi. Her zaman güvenlik güçlerinin yanlarında olan geçici köy korucularının teröristlere karşı kahramanca mücadele ettiğini belirten Akpay, vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele veren kahraman geçici köy korucularının her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, "Aileler başlarını dik tutsun. Korucularımız şehit mertebesini ulaşmıştır. Bu şehitlik mertebesi herkese nasip olmaz" dedi. Korucu aileleri ise, başka canların yanmaması için bölgedeki olayların son bulması gerektiğini ve birlik beraberlik içinde yaşamak istediklerini söylediler.

Ayrıca cenaze dolayısı ile önceki gün ilçenin değişik cadde ve sokaklarına asılan Türk bayrakları ise bugün askerler tarafından büyük bir titizlikle toplandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?