3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Korucular dernek kurdu

Hakkari'nın Irak sınırında bulunan Şemdinli ilçesi Derecik beldesindeki 490 köy korucusu, kurdukları derneğin çatısı altında toplandı. Derneğin açılış töreninde protokol üyeleri, askerler, korucular ve vatandaşlar Türk bayrakları altında halaylar çekip doyasıya eğlendi. 

Derecik Geçici Köy Korucuları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılış törenine; Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci, Derecik Belediye Başkanı Husret Dinç, Şemdinli 21'nci Sınır Jandarma Taktik Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Bedri Dursun, Darecik Tabur Komutanı Piyade Yarbay Metin Karagöz, Şemdinli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Derecik Jandarma Karakol Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Yılmaz Yüksel, Şemdinli GKK Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Emin Tekin, Derecik GKK Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Çetinkaya çok sayıda emekli ve gönüllü koy korucuları ile vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Hakkari Dağ Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci, açılan derneğin sınır korucularına hayırlı olmasını diledi. Açılış sonrası komutanlar dernek binası önünde toplanan korucular ve belde halkıyla Türkçe, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeki. Sınır halkı halaylarını Türk bayrağıyla süsledi. Minik öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla omuzlarda taşındı. 

Başbakan'ın hafta sonu yapacağı Yüksekova gezisi nedeniyle yoğun işlerinden dolayı derneğin açılış törenine katılamayan ancak beldeyi ziyaret eden Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, komutanlarla birlikte derneği, ardından da Derecik Belde Belediye Başkanı Husret Dinç'i makamında ziyaret etti.
 
Vali Nasuhbeyoğlu belde öğrencilerinin sıkıntılarını da dinledi. Belediye binasını lise olarak kullanan öğrenciler, yeni yapılmakta olan lise binasının bir an önce bitirilmesini istedi. 

Bu arada ziyaret sırasında sınırda güvenlik en üst düzeye çıkarıldı. Damlara keskin nişancılar yerleştirildi, dağlık arazilerde ise özel eğitimli Mehmetçik görev aldı. Askerler, ellerindeki dürbünlerle sınır boylarını sürekli kontrol altında tuttu. 

Öte yandan, Şemdinli ilçesine 60, Irak sınırına 10 kilometre mesafede bulunan Derecik beldesinde açılışı yapılan dernek binası ile Demokratik Toplum Partisi (DTP) Belde Teşkilatı binasının yan yana olması dikkat çekti. Dernek ve parti binası arasında sadece bir duvar bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 12:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?