4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Koruculardan yaralı askerlere ziyaret

Hakkari'de görev yapan köy korucuları, PKK terör örgütü tarafından Aktütün karakoluna yapılan saldırı sonrasında yaralanarak Askeri Hastanesi'nde tedavi gören askerleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Hakkari Köy Korucuları Derneği, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ile Gaziler Derneği'nin başkanları ve beraberindeki bir grup üye, Askeri Hastane'de tedavileri süren yaralı askerleri ziyaret ettiler. Yapılan ziyaret sonrasında dernek binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, Aktütün karakoluna yapılan hain saldırıda şehit olan askere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Askeri Hastanesi'nde ziyaret ettikleri yaralı askerlerin sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu belirten Adıyaman, yaraları hafif olan askerlerin en kısa zamanda birliklerine teslim olacaklarını söyledi. 

Ailelerinin hiçbir şekilde gazi olan evlatlarını merak etmemelerini isteyen Adıyaman, "Bizler onların aileleri olarak yanlarındayız. Maddi ve manevi olarak ne gerekiyorsa gazilerimize yapmaya hazırız. Ben buradan yaralı askerlerimizin ailelerine sesleniyorum. Hiçbir şekilde aileleri merak etmesinler. Askerlerimizin durumları çok iyi, ufak sıyrıklarla yara almışlar. Hepsi kendilerinde, onlara sohbet ettik. İnanıyoruz tedavilerini ardından en kısa zamanda birliklerine geri döneceklerdir. Hastanede tedavi gören 8 asker bulunuyor. Bu askerlerimiz gözlerini kırpmadan bu vatan için gazi olmuşlar. Onlar birer kahraman. Kimse zan etmesin ki teröre karşı gazi olan bu askerlerimiz yalnızdır. Bizler onların yanındayız. Biz onların aileleriyiz. Gazilik unvanı herkese nasip olmaz. Gazilik mertebesi çok yüksek bir mertebedir. Bende gaziyim. Bu gazilerimiz her zaman yüreğimizde olacaklardır. Onları unutmayacağız" dedi. 

Hakkari Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak ise "Bu askerlerimizi yalnız bırakmayacağız. Bizler bu tür olayların bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Türkiye'nin dört köşesinde Hakkari'ye gelerek askerlik yapan askerlerimizin şehit veya gazi olarak memleketlerine ailelerine geri dönmesine gönlümüz razı değildir. Bu insanlar bizimi için buradalar. Biz devletimiz için varız. Hiçbir zaman devletimiz bölünmeyecek ve bir bütün olarak yaşayacağız. Asırlardan bugüne memleketimizin her karış toprağına şehit vermişiz. Her taşında gaziler destanı yazdırmışız. Yaralılarımızın ailelerine sesleniyorum. Evlatlarınızı merak etmeyin. Biz burada kendilerini tek tek ziyaret ettik. Durumları iyidir. Emin olsunlar ki bizde onlar kadar üzgünüz ve bu acıyı içimize gömmüşüz" 

BİZLER BU VATAN VE DEVLET İÇİN ÇARPIŞMAYA HAZIRIZ 

Köy korucuları olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir ek ordusu olarak göründüklerini belirten Sadi Özatak, "Kendi memleketimizi, vatanımızı, toprağımızı ve köyümüzü korumak amacıyla silahlı mücadele verdiklerini belirtti. Ancak gerektiği taktirde vatan ve devlet için sınır ötesine değil, sınırın daha daha öte taraflarına da gitmeye hazırız ve gideceğiz. Bizler bu vatan ve devlet için çarpışmaya hazırız" şeklinde konuştu.
Askeri Hastanesi'nde tedavi gören 8 askerden birinin teğmen birinin uzman çavuş ve diğerlerinin ise er olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 12:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?