4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Korucuların cenazesi Çukurca'da

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta bulunan terör örgütüne yönelik 'Güneş operasyonu' isimli sınır ötesi harekatında şehit olan 3 korucunun cenazesi, ambulanslarla memleketleri Çukurca ilçesine götürüldü.

Bugün saat 10:30 sıralarında Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan ambulanslarla alınan korucuların cenazeleri, bir askeri araç eşliğinde defedilmek üzere Çukurca ilçesine götürüldü.

Mehmetçik ile birlikte sınır ötesi operasyona katılan Hakkari'nin Çukurca ilçesi nüfusuna kayıtlı Ömer Güneş, Esat ve Bilal Şene isimli köy korucuları, teröristlerle girilen çatışmada şehit olmuştu. Cenazelerin, Çukurca ilçe merkezinde bulunan Emir Şaban Camii önünde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta bulunan terör örgütüne yönelik 'Güneş operasyonu' isimli sınır ötesi harekatında 3 korucunun şehit düştüğü belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Mehmetçik ile birlikte sınır ötesi operasyona katılan geçici köy korucularından 3'ü, teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Ömer Güneş, Esat ve Bilal Şene isimli korucuların cenazelerinin, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na getirilerek helikopterle Çukurca ilçesine gönderileceği bildirildi.

Cenazelerin, Çukurca ilçe merkezinde bulunan Emir Şaban Camii önünde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 12:22:07
Güncelleme :25 Şubat 2008 Pazartesi 12:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?