4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Köy korucularının yemin töreni

Yüksekova ilçesindeki köy korucularının yemin ve silah teslim töreninde konuşan 3.Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihinde maruz kaldığı ihanet ve hainliklerin bir benzerinin bugün de yaşandığını belirterek "O zaman nasıl onlara karşı koyduysak bugün de hep beraber koyacağız" dedi.

Yeni Mahalle'de bulunan ve Mehmetçik tarafından onarılarak yeni kurulan Yüksekova Köy Korucuları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne tahsis edilen eski Vali Erdoğan Gürbüz Sosyal Tesisleri, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Vali Ahyan Nasuhbeyoğlu, Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Etfan Cinek, İl Jandarma Alay Komutanı Z. Atilla Ataalp, Hakkari eski milletvekili Ahmet Zeydan, Hakkari Emniyet Müdürü Cavit Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, Yüksekova Kaymakamı Mehmet Ünal, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Derecik Belde Belediye Başkanı Husret Dinç, Jirki Aşiret ileri gelenlerinden Mehmet Adıyaman, Keşuran Aşiret ileri gelenlerinden H. Naif Ölmez, siyasi Parti temsilcileri kurum amirleri ve çok sayıda köy korucusu katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından tesisleri gezen heyet üyeleri Dernek Başkanı Kadri Zeydan'dan bilgi aldı.

Heyet üyeleri daha sonra Büyükçiftlik beldesine geçerek 82 gönüllü köy korucusu için düzenlenen yemin ve silah teslim törenine katıldı. Törende konuşan Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Anadolu topraklarının daha huzurlu ve güvenli olmasını sağlayacak olan yegane gücün kalplerin birlikte çarpması olduğunu belirterek, "İşte o kalp bugün burada çarpıyor" dedi.

Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan ise yaptığı konuşmada terör örgütü PKK ve destekçilerine sert mesajlar yolladı. Olcan, "Seksenli yıllardaki ruh ve heyecanla başlattığımız mücadeleyi bugün de görüyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluş tarihinde maruz kaldığımız ihanetlerin, hainliklerin bir benzerini maalesef günümüzde yaşıyoruz. O zaman nasıl onlara karşı koyduysak, bu günde hep beraber koyacağız. İşte en büyük örneği de karşınızda duran gönüllü köy korucularıdır. Biliyorum bazıları kıskançlıklarından, hasetliklerinden çatlıyorlar, beter olsunlar. Korucular, sizler onların en büyük hedefisiniz. Ama merak etmeyin onlara pabuç bırakacak değiliz" dedi.

Konuşmaların ardından 82 gönüllü köy korucusu yemin ederek silahlarını Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun elinden aldı. Tören kalabalığa kuzu çevirme ikramı ile son buldu.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 17:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?