4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Köy okuluna özel hizmetli

Hakkari'nin Bay Köyü'ndeki öğrenci velileri, çocuklarının sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim görmeleri için kendi aralarında topladıkları parayla okulda çalışmak üzere bir hizmetli tuttu. 

Şehirden 5 kilometre uzaklıkta bulunan 7 derslikli ilköğretim okulunda öğrenim gören 75 öğrencinin daha sağlıklı ve kaliteli bir ortamda eğitim görmeleri için çalışan Cezmi Çiftçi, sabahın erken saatlerinden itibaren görevine başlayarak her gün temizlik yaparak, öğrencilerin ders sırasında üşümemesi için ise sobaları yakıyor. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Cezmi Çiftçi, ailesinin geçimini sağlamak için kendisinin de ikamet ettiği köyündeki ilköğretim okulunda hizmetli olarak çalıştığını belirtti. Ailesinin 7 nüfusu olduğunu belirten Çiftçi, "5 tane çocuğum var. Bu çocuklarımdan 3 tanesi şehirde ve görev yaptığım okulda okutuyorum. Maddi durumum iyi olmadığı için hem çocuklarımı okutmak hem de ailemin geçimini sağlamak için burada çalışıyorum. Öğrencilerini okulda okutan veliler, kendi aralarında topladıkları parayla beni hizmetli tuttular. Burada kar ve soğuk havaya rağmen okulun temizliğini yaparak, odun kırıp sınıflardaki sobaları yakıyorum. Okulda kurulu 8 soba bulunuyor. Temizliğin yanı sıra her gün bu sobaları da yakıyorum. 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı bitinceye kadar burada çalışacağım. Bana ödeneceği belirtilen 650 YTL ücreti ise daha alamadım. Okullar kapanıncaya kadar yapacağım iş karşılığında alacağım ücret her ne kadar az ise geçimimizi sağlamak için çalışmaya mecburum. Hakkari Valiliği veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da bana yardım elinin uzatılmasını istiyorum" dedi. 

Bay Köyü Muhtarı Veysi Çiftçi ise, öğrenci velileri olarak örnek bir davranış sergilediklerini belirterek, çocuklarının sağlıklı ve temiz bir ortamda ders görmeleri için köylüler olarak böyle bir karar aldıklarını söyledi. 

Geleceğin teminatı olan çocuklarının her birinin idealinde doktor, öğretmen ve avukat gibi meslekler olduğunu anlatan Çiftçi, "Köydeki velilerle bir araya geldik ve çocuklarımızın eğitimini göz önünde bulundurarak onların geleceğini düşündük. Yaklaşık 10 yıldan beridir kendi imkanlarımızla tuttuğumuz hizmetli okulun temizlik işlerini yapıyor. Kendi köyümüzden tuttuğumuz arkadaşımızla yaptığımız anlaşmaya göre okullar kapanıncaya kadar çalışacak. Okulda çalışan hizmetli arkadaşımıza eğitim-öğretim sezonu bitinceye kadar peşin olarak 650 YTL para ödeyeceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 12:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SATILMIŞ LALE IP: 85.98.86.xxx Tarih : 28.01.2007 13:27:35
bende yozgat sorgun mehmetbeyli ilköğretim okulunun kadrolu hizmetlisiyim 11 köyün öğrencisinin geldiği okulda yanlızım hem kaloifer hem temizlik ve diğer bütün işlere ben bakıyorum tabiki tek kişi çalışmak zorolsada sonuçda ekmek kapısı mecbur razı olmak zorundayız tabiki köyden hizmetli alınması iyi birşey ama okulların maddi yönden sıkındığı olduğu için okulun karşılaması zorlaşıyor