4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Köy yollarını açma çalışmaları

Hakkari'de iki gün boyunca etkili olan kar yağışının ardından İl Özel İdare Genel Sekreterliği Köye Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından yapılan karla mücadele çalışmaları sonucunda, kapalı bulunan 130 köy yolundan 30'u yeniden ulaşıma açıldı. 

Köye Hizmet Götürme Birliği yetkilileri, kar yağışıyla birlikte il genelinde 130 köy ile bu köylere bağlı 377 mezra yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Kar yağışının etkisini kaybetmesiyle yapılan çalışmalar sonucunda 30 köy ile bu köylere bağlı birçok mezra yolunu yeniden ulaşıma açıldığını ifade eden yetkililer, "Şu anda kapalı bulunan 100 köy ve bu köylere bağlı mezra yolu açmak için büyük çaba sarf ediyoruz. İl genelinde 20 ayrı gruptan oluşan toplam 120 personelimiz, 22 iş makinesiyle kapalı bulunan köy yollarını yeniden açmak için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 17:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sebahattin tatlı IP: 85.99.48.xxx Tarih : 5.02.2007 15:13:58
öncelikle sayın il sekreterimiz olan cok değerli abiğimiz olan SÜLAYMAN KAYAYA durankaya köylüleri adına şükranlarımızı sunuyoruz.yıllardır durankaya beldesinin yolları üssten açılmıyordu yanlız il sekreterimiz sayın sülleyman kaya;nın girişimleriyle yıllardır açılmayan durankaya yolları bu sene açıldı.kendilerine sonsuz teşekkürler ediyoruz.saygılarımızı sunuyoruz.DURANKAYANIN SESİ. (CEMAL ARSLAN-SEBAHATTİN TATLI)