2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Köy yoluna döşenen mayın imha edildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde köy yoluna terör örgütü tarafından döşendiği açıklanan patlayıcı madde, jandarma ekipleri tarafından imha edildi.

Sabah saatlerinde şehirden 40 kilometre uzaklıkta, Çukurca ilçesi karayolu üzerinde bulunan Olgunlar köyü yakınlarında mayın taraması yapan Üzümcü Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yol kenarına döşenmiş bir patlayıcıya rastladı.

Yolu trafiğe kapatan ekiplerin durumu Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'na bildirmesi üzerine bölgeye bomba imha uzmanları gönderildi. Çok sayıda araç ise yolun trafiğe açılmasını bekledi. Jandarma ekipleri patlayıcı maddeyi olay yerinde imha ettikten sonra Hakkari-Çukurca karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Patlamanın şiddetiyle 1 metrelik bir çukur açılan asfalt yolun bir bölümü tahrip oldu. Yoldan geçen bazı vatandaşlar ise açılan çukuru yakından inceledi. Tedbiri elden bırakmayan jandarma, Karayolları ekipleri tarafından kapatılıncaya kadar çukurun başında bekledi. Düzeneğin patlaması halinde yoldan geçen birçok aracın zarar görebileceği belirtildi.

Olgunlar köyü sakinleri, patlayıcının her gün koyun sağmaya gittikleri yolun kenarına yerleştirildiğini, infilakı halinde faciaya yol açabileceğini söyledi. Kadınlar ise patlamanın olduğu bölgede her günkü gibi koyun sağmayı sürdürdü.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "23 Mayıs 2009 tarihinde Hakkari Çukurca karayolunun Olgunlar köyü mevkiinde terör örgütü tarafından piknik tüpü kullanılarak hazırlanmış bir patlayıcı madde düzeneği tespit edilmiştir. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasına müteakip yol trafiğe kapatılarak patlayıcı madde düzeneği yerinde imha edilmiştir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 23:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?