27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Köyden mezraya 9 saatte vardılar

Hakkari’nin Konak Köyü’ne bağlı Zavüte Mezrası’nda yaşayan yakınlarından yaklaşık 4 aydır haber alamayan bir grup vatandaş, 9 saatlik zorlu bir yolculuktan sonra mezraya ulaşmayı başardı.

Aylardır yolu kapalı bulunan ve yetkililerin giremediği mezraya 10 kişilik ekiple birlikte İHA muhabiri de girmeyi başardı. Vatandaşlar olası kurt saldırılarına karşı yanlarına aldıkları silah ve sopalarla birlikte yakınlarına ulaşabilmek için oldukça çaba harcadı.

Karlı dağları zorlu bir yolculuktan sonra kat eden grup, akşam saatlerinde 21 kişinin yaşadığı mezraya 15 kilometrelik yol yürüdükten sonra ulaşmayı başardı. Mezraya ulaşan vatandaşlar hemen yakınlarının yanlarına giderek onlarla hasret giderdi. Yaşanan depremle birlikte mezradaki binaların duvarlarında çatlamaların oluştuğunu söyleyen köylüler, evlerine korkudan giremediklerini, geceyi çocukları ile birlikte dışarıda ateş önünde ısınarak geçirdiklerini kaydetti.
Yetkililere yaptıkları müracaatlara rağmen mezra yollarının ulaşıma açılmadığını belirten vatandaşlardan Halit, Aldulhalik ve Necmettin Atan, yaklaşık 4 aydan beridir haber alamadıkları yakınlarına ulaşabilmek için 10 kişilik bir ekip hazırladıklarını belirtti.

Haberleşmeden yoksun olan mezralarında kalan yakınlarından haber alamadıklarını ifade eden vatandaşlar, depremle birlikte endişeye kapıldıklarını söyledi. Çanta ve çuvallara doldurdukları gıda maddelerini sırtlayarak 3 metre kara rağmen yola koyularak mezraya ulaşmaya çalıştıklarını belirten vatandaşlar, olası kurt saldırılarına karşı ise beraberinde silah ve sopalar taşıdıklarını anlattı. Yetkililerden mezra yollarının ulaşıma açılmasını isteyen vatandaşlar, "Burada depremden dolayı evler büyük çapta hasar görmüş ve duvarlarda çatlamalar oluşmuş. Bizlere çadır ve gıda yardımında bulunmalarını istiyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 15:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?