4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

KÖYDES değerlendirme toplantısı

Hakkari Valiliği tarafından Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Hakkari Valiliği'nde yapılan toplantıya Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Süleyman Kaya, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Mirza Çivi, Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Naci Demir, Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdür Vekili Ekrem Demir ve teknik personeller katıldı.
Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, il merkezi ve 3 ilçede 2007 yılı KÖYDES projesi kapsamında programa alınan ve ihaleleri Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından yapılan stabilize kaplama, köy içme suyu, birinci ve ikinci kat asfalt, sanat yapıları ve köprü işleri değerlendirildi. Toplantıda konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, 2007 yılı içinde yoğun ve disiplinli bir çalışma anlayışı içinde KÖYDES projelerinin başarıyla uygulandığını söyledi. 2008 yılında da sağlanan kaynaklarla, öncelik sırasına göre hazırlanan projelerin aynı kararlılıkla hayata geçirileceğini belirten Nasuhbeyoğlu, çalışmalarda görev alan bütün personele teşekkür ederek, bu yıl içinde yürütülecek çalışmalarda başarılarının devamını diledi.

Yapılan konuşmanın ardından toplantıda, susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi amacıyla, 2007 yılında KÖYDES kapsamında il merkezi ve 3 ilçeye bağlı köy ve yerleşim yerlerinin içme suyu ve yol ihtiyaçlarını karşılamak üzere Hakkari'ye 28 milyon 741 bin YTL ödenek tahsis edildiği belirtildi. 2007 yılı içerisinde Hakkari'ye tahsis edilen ödenekle toplam 112 içme suyu, 180 yol yapım ve onarımı projesinin gerçekleştirildiği toplam 89,1 kilometre tesviye, 88 kilometre onarım, 211 kilometre stabilize, 105 kilometre asfalt, 15 adet betonarme köprüsü, 4 adet asma köprü ve 10 bin 348 metre muhtelif ebatta baxs menfez ve büz alımı gerçekleştirildiği belirtildi.

Ayrıca 2007 yılında merkez ve ilçelerinde yapılan toplam 292 projeden 279'unun tamamlandığı belirtilen toplantıda, 13 projenin yıl sonunda tamamlanamamasından dolayı 2008 yılına devir edildiği kaydedildi. 2007 yılı itibariyle projelerin fiziki gerçekleşme oranının ise yüzde 96 olduğu, 2008 yılına devredilen işlerden 1 projenin tamamlanmadığı, geriye kalan projelerin de en kısa zamanda bitirileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 17:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?