4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Köylerin kanalizasyonu dereye akıyor

Hakkari'de kanalizasyon şebekesinde meydana gelen arızadan dolayı çevre atıklarının Katremas Deresi'ne akıtılması tepkilere neden oluyor.


Şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca köyü ile bölgedeki askeri binalar tarafından kullanılan kanalizasyon şebekesinde meydana gelen arızadan dolayı atıkların Katremas deresine döküldüğü belirtildi.

İl merkezine kadar uzanan dere çevresindeki Pehlivan, Dağgöl, Aşağı Merzan ve Biçer mahallesi halkı, onarım yapılarak sorunun giderilmesini bekiyorlar.

Çevrede yaşayan Ahmet Ak, Salih Dayan, Mevlan Yakar, Ali Çiftçi isimli vatandaşlar meydana gelen depremler ve toprak kaymasından dolayı Otluca köyü ile çevredeki askeri binalardaki kanalizasyon şebekelerinin hasar gördüğünü ifade ettiler. Kanalizasyon şebekelerinin tıkanması sonucu boşa akan atıkların Otluca deresine ve oradan da Katremas deresine gelip şehir merkezindeki mahallelerinden geçtiğini söylediler.

Vatandaşlar,"Pis kokulardan dolayı kapı ve pencerelerimizi açamıyoruz. Yaz aylarında ise çocuklarımız hastalanıyor. Bahçelerimiz ise kurumaya başladı. Sulama suyu olarak kullandığımız dereyi artık kullanamıyoruz. Arızalı olan kanalizasyon şebekesinin tamamen onarılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 18:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?