4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Köylü yapımı köprü kamyonu taşımadı

Yüksekova ilçesinde Zap Nehri'ne uçan kum yüklü kamyon sulara gömülürken içindeki 2 kişi son anda hafif sıyrıklarla kurtulmayı başardı.


Edinilen bilgiye göre köylülerin geçen yıl kendi imkanları ile büzlerle yaptıkları köprü, Ünlüce köyüne kum götüren Naif Dündar yönetimindeki 06 VYU 19 plakalı kamyonun ağırlığını taşıyamayınca çöktü. Kamyon, üzerindeki kum ve içindeki 2 kişi ile birlikte takla atarak sulara gömüldü. Araç içinde bulunan şoför Naif Dündar (45) ile kum sahibi İsmail Kayhan dakikalarca kurtulmak için mücadele etti. Sulara gömülü kamyonun içinden son anda kurtulan 2 kişi, kazayı sıyrıklarla atlattı fakat aşırı su yuttukları için rahatsızlandı.


Köprüde toplanan köylüler sulara gömülü haldeki kamyonu kurtarmaya çalışırken olanlara isyan etti. Köylüler "Geçen sene bu köprüyü ilkel yöntemlerle, kendi imkanlarımızla yaptık. Üzerinden geçmekten korkuyoruz. Bugün facianın eşiğinden döndük. İnsanlar öldükten sonra mı köprü yapılacak?" dedi.


Sulara gömülen kamyonun sahibi Hüsnü Dündar ise zararının 100 bin YTL olduğunu söyleyerek sorumlular hakkında dava açacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 13:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?