4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Köylüler hala tedirgin

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne yönelik teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından köylülerinin tedirgin bekleyişi devam ederken, köy yoluna döşenen mayınların temizlenmesi için çalışma başlatıldı. 

Teröristler tarafından köy yoluna döşenen mayınlı tuzakların temizlenmesine yönelik başlatılan çalışmaların sabah saatlerinde Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nden görevlendirilen 10 kişilik tim tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Bölgeye giden askeri timin, çevre güvenliğini aldıktan sonra yol genelinde tarama yaptığı ve tespit edilen mayınların etkisiz hale getirilmesi için başlattığı çalışmaların devam ettiği bildirildi. 

Terör saldırısı sırasında Aktütün Köyü'nde bulunan bir çok evde hasar meydana geldiği kaydedildi. Saldırı sırasında kurşunların isabet ettiği çok sayıda evin kapı, pencere, cam ve duvarlarında hasar oluştuğunu söyleyen köylüler, en büyük hasarların ise köy camisi ve ilköğretim okulu binasında meydana geldiğini dile getirdi. Cami ve okul binasının kurşunlara hedef olduğunu ve camlarının kırıldığını ifade eden köylüler, duvarlarda ise çok sayıda mermi izi olduğunu söyledi. 

60 haneli ve yaklaşık 500 nüfuslu Aktütün Köyü'nde saldırı sonrasında başlayan tedirginlik devam ederken, köylülerin korkudan dışarı çıkmadığı kaydedildi. Saldırı ile birlikte elektriklerinin de kesildiğini söyleyen S.A. isimli köylü evlerinde beklediklerini ifade etti.
 
S.A., "Saldırı sonrasında yaşanan çatışmadan dolayı çok korktuk ve hala evimizden dışarı çıkamıyoruz. Dışarıda ne olup bittiğini bilmiyoruz. Elektrik olmadığı için televizyon izleyemiyoruz ve haberleri de takip edemiyoruz. Korku
içerisinde evimizde bekliyoruz. Dün akşam saatlerinde yoğun bir helikopter trafiği yaşandı ancak sabah saatlerinden sonra bu hareketlilik yerini sessizliğe bıraktı. Köydeki bir çok eve kurşun isabet etti. Evlerin camları kırıldı. Bütün köylülerde tedirginlik var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Geçimimizi tarımla sağlıyoruz ama saldırının yaşandığı günden beri ekili arazilerimize gidemiyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 15:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurullah akyol IP: 85.97.130.xxx Tarih : 6.10.2008 12:08:36

onlar isan dışı varlıklar