5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Köylülerin yılan savaşı

KÖYLÜLERİN YILAN SAVAŞI

Hakkari'nin Otluca köyünde havanın ısınmasıyla ortaya çıkınca korkuya neden olan yılanlardan 48'i köylüler tarafından öldürüldü.

Şehirden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan 18 haneli Uyanık Mahallesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yılanların istilasına uğradı.

Son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan yılanların evlere yönelmesi yüzünden mahalle sakinleri panik yaşıyor.

Evlrini basan yılanları etkisiz hale getirmek için bir araya gelen yaklaşık 20 genç, ellerindeki sopa ve küreklerle yılan avına çıktı. Köylüler, 1 saat içerisinde 48 yılanı öldürdü. Ali ve Çetin Taş isimli gençler, havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan yılanların evlerine yöneldiğini ve hayvanlarını ısırmaya çalıştığını ifade etti. Geçen yıl da mahallerini basan yılanların bir atı ısırarak telef ettiğini belirten gençler, bu yıl da mahallelerinin yılanların istilasına uğradığını söyledi.

Hayvanlarını ısıran ve evlerine girmeye çalışan yılanların ailelerine zarar vermesinden korktuklarını belirten gençler, bunun üzerine köydeki arkadaşlarını toplayarak yılanlara karşı mücadele başlattıklarını söyledi. Ava çıktıkları 1 saat içinde 48 yılanı sağ yakaladıktan sonra öldürdüklerini belirten köyün gençleri, birçok yılanın ise ellerinden kaçtığını ifade etti. Yılanları öldürülmekle bitiremediklerini kaydeden gençler, köylerinde endişeye ve korkuya neden olan yılanlarla nasıl baş edeceklerini bilemediklerini söyledi.

Sağ yakaladıkların birçok yılanla adeta şov yapan köyün gençleri daha sonra da yılanları ellerindeki sopalarla tek tek öldürdüler. Savaş kazanmış gibi hareket eden gençler öldürdükleri tüm yılanları bir sopanın üzerine toplayarak kısa bir gövde gösterisi yaptı.

Gençler daha sonra öldürdükleri yılanları açtıkları çukura gömdü. Gençler, yetkililerin bir önlem almaması halinde yılanlarla kendi yöntemleriyle savaşmayı sürdüreceklerini söyledi.

KÖYLÜLERİN YILAN SAVAŞI
KÖYLÜLERİN YILAN SAVAŞI
KÖYLÜLERİN YILAN SAVAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 14:20:04
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 23:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?