4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Köylünün baraka otoparkı

Hakkari'nin değişik köylerinde ikamet eden bazı vatandaşlar, araçlarını kendi usullerince odundan yaptıkları garajlarda park ediyor. 

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan ve şehirden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümcü köyü sakinlerinin kendi araçlarını park etmeleri için ilginç bir yönteme başvuruyorlar.
 
Köylülerin baraka şeklinde odundan yaptıkları garajlarda araçlarını park etmeleri yoldan geçen vatandaşların dikkatini çekiyor.
 
Köy sakinlerinin yaz mevsiminin yanı sıra kışın da odundan yaptıkları garajın üstünü naylon poşetle kapatarak araçlarını burada park ettikleri belirtildi. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İsmail Kurt ile Necati Çiftti isimli köy sakinleri, araçlarını park etmek için kendilerince odundan garajlar yaptıklarını belirterek, "Yazın olduğu gibi kışın da araçlarımızı yaptığımız bu garajlara park ediyoruz. Kış mevsiminde bu garajlarımızın üstünü naylon poşetle de kapatarak araçlarımızın kar altında kalmamasını ve donmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu tür garajlar çevre köylerde de yapılıyor" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 15:31:15
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 17:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?