4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

KPSS'ye giremediler

YER DEĞİŞİKLİĞİ NEDENİYLE KPSS'YE GİREMEDİLER

Hakkari'deki bazı öğrenciler, önceki gün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) yer değişikliği nedeniyle alınamadıklarını öne sürdü.

Önceki gün KPSS'ye girmek isteyen bazı öğrenciler, sınav yeri değişmesine rağmen kendilerine hiç bir bilgilendirme yazısı ya da sınava giriş kartı gelmediği için sınava giremediğini iddia ettiler. Değişik il ve ilçelerden gelen öğrenciler, sınav öncesi defalarca yetkililere başvurmalarına rağmen sorunun giderilmemesi üzerine sınava giremediklerini ifade ettiler.

Van'dan gelen ve sınava alınmayan Özkan Döner, kendilerine haksızlık yapıldığını ve haklarını aramak için gerekli bütün mercilere başvuracaklarını söyledi. Döner, "Ben ve arkadaşlarım Hakkari Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi'nde sınava girecektik. Sınavdan 50 dakika önce sınavın yapılacağı yerde beklemeye başladık. Orada bulunan yetkililer bizi Kız YİBO'ya gönderdi. Kız YİBO'daki yetkililer 'bekleyin telaş yapmayın, bir çözüm bulacağız' dediler. Bizleri daha sonra öğretmenler odasına aldılar. Burada 14.45'e kadar bekleterek, ÖSYM yetkilileri ile görüştüler. Yapılan görüşmelerden sonra Hakkari Meslek Yüksek Okulu'na (HMYO) yönlendirildik. Saat 15.00 gibi okula gittiğimizde bu sefer buradaki yetkililer, 'sınava geç kaldınız sizi alamayız' dediler. Sınavdan bir saat önce sınav yerine gitmemize rağmen sınava geç kaldığımızı söyleyip içeri almadılar. Ankara'daki ÖSYM yetkililerinin sınava girsinler talimatına rağmen, yerel yetkililer bizi sınava almadılar" şeklinde konuştu.

Hakkari Lisesi'nde tadilat yapıldığı gerekçesiyle sınava alınmadığını ve tadilata ilişkin her hangi bir bilginin kendilerine gelmediği için mağdur olan bir diğer öğrenci Aysun Artık ise, "Burada bir tadilat olduğundan sınav yerinin değiştiğine dair bize bir bilgilendirme notunun gelmesi gerekiyordu. Ama bize herhangi bir şey gelmedi. Bizi saatlerce oyaladılar. Söylediklerimizde hiç bir abartı yok. Kayıtlar her şeyi gösteriyor. Ankara'dan 'HYMO'da sınava girebilirler' denildi. Ama burada bizi içeri bile almadılar. Saatlerce bizi beklettiler ve en sonunda sınava alınmadık. Kesinlikle hakkımızı arayacağız. Bu yaşadığımız sıkıntıdan dolayı basından da destek istiyoruz. Bütün Türkiye bu rezilliği görsün. Hakkari'ye yapılan bu haksızlıkları herkes görsün" diye konuştu.

Sınava alınmayarak mağdur edilen Nebi Hezer, Yılmaz Yıldırgan, Aysun Artık, Reşat Kaya, Özkan Döner, Havva Uzunköprü, Muğdat Arslan ve Cemil Özer, kendilerine Hakkari Lisesi ve Ticaret Meslek Liseleri'nde sınava girebilmeleri için yollanan giriş kartlarını göstererek, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 15:52:01
Güncelleme :29 Kasım 2010 Pazartesi 19:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?