4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Küçük Fatma'ya yardım eli uzanıyor

Çukurca ilçesinde yaşayan ve küçük yaşta yakalandığı bir hastalık sonucu ayakları tutmayan, emekleyerek yürüyen 5 yaşındaki Fatma Dayan için Hakkari Valiliği harekete geçti.

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan işsiz baba Mehmet Dayan'ın 4 çocuğundan biri olan Fatma'nın belden aşağı ayakları tutmuyor. Dışarı çıkmak için çabalayarak kapıya kadar gidebilen Fatma, sürünerek yürüdüğü için ayaklarında yaralarlar oluştu. Yaşıtları gibi oynayamayan minik Fatma'nın tedavisini yapacak maddi imkanı olmadığını belirten 6 nüfuslu baba Mehmet Dayan, işsiz ve maddi durumu iyi olmadığı için kızının tedavisini yapamadığını belirtmişti. Durumu yayınlanan İHA haberinden öğrenen Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, küçük Fatma'ya yardım eli uzatmak için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. İlçeye giden Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzman ekibi küçük Fatma'yı evinde ziyaret ederek kendisine evde bakım hizmeti adı altında aylık bağlayacakları belirtildi.

Bir süre önce de Almanya'da yaşayan Ramazan Yurttutan isimli bir hayırsever vatandaş, küçük kızın dramından etkilendiğini belirterek ailesine ulaşarak kendisine yardımcı olmak istediğini belirtmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 14:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?