4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Küçük Hatice yardım bekliyor

Hakkari'de küçük yaşta yakalandığı hastalık sonucu sağ gözü şaşı olan ve kısa bir süre sonra sara hastalığına yakalanan küçük Hatice tedavisi için destek bekliyor.

Geçitli köyünden göç ederek Gazi Mahallesi'nde yıkılmak üzere olan kiralık toprak bir evde yaşam mücadelesi veren 4 nüfuslu Kaçar ailesinin 5,5 yaşındaki kızları Hatice, sağlığına kavuşmayı bekliyor. Baba Ali Kaçar, kızının küçük yaşta geçirdiği bir hastalık sonucu sağ gözünün şaşı olduğunu, daha sonra her iki gözünde ise görme bozukluğu olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Bu yetmiyormuş gibi kızının bir de sara hastası olduğunu anlatan Kaçar "Ben işsizim ve belimdeki hastalığa rağmen ailemin geçimin sağlamak için bir iş yerinde aylık 300 YTL'ye çalışıyorum. Kızımı defalarca Van Yüzüncü Yıl Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Ancak tedavisinin İstanbul Göz Bankası'nda mümkün olduğunu söylediler. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle kızımın tedavisini yapamıyorum. Yardım edilmesi halinde kızımın tedavisine kavuşacağı doktorlar tarafından bize söyleniyor. Kızımın gözümün önünde erimesine yüreğim dayanmıyor. Hayırsever hastane sahipleri ve hayırsever vatandaşların kızıma sahip çıkmasını ve sağlığına kavuşması için yardımlarını bekliyoruz" dedi.

Küçük Hatice ise, sağlığına kavuşup yaşıtları gibi oynamak, okula gitmek istediğini söyleyerek "Ne olur beni kurtarın, gözlerim görmediği için arkadaşlarımla oynayamıyorum. Ben de yaşamak istiyorum. Yaşamam için yardım eli bekliyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 18:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?