3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Küçük Yeşim'in marifetleri

Hakkari'de babası çiftçilikle uğraşan 8 yaşındaki Yeşim Reisoğlu, eğitim ve öğretimini sürdürmek için evinde kazak, atkı, yün çorap ve oya yaparak bir taraftan aile bütçesine katkı sağlıyor, diğer taraftan ise okul harçlıklarını çıkartıyor.
Yeni Mahallede ikamet eden 10 nüfuslu Reisoğlu ailesinin 9'uncu çocuğu olan ve

Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu 3/B sınıfında okuyan Yeşim Reisoğlu'nin marifetleri saymakla bitmiyor. Yaşıtları dışarıda oynamanın tadını çıkartırken, kendisi ise ablalarından öğrendiği kazak ve çorap örme işi ile boş vakitlerini geçirirken zekası ile de adeta büyüklerine meydan okuyor. Babası çiftçilikle uğraşan küçük Yeşim, ailesine destek olmak için oynamanın yerine katkı sağlamak istiyor.

İHA muhabirine konuşan Yeşim Reisoğlu, "Babam köyde tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Ancak 10 nüfusa bakmak zor olduğu için ben de aileme destek vermeye karar verdim. Anne ve ablalarım küçük olduğum için örme işi yapmama tepki gösterseler de ben yapıyorum. Ablalarımdan öğrendiğim el sanatlarını icra ediyorum. Kazak, atkı, çorap ve oya gibi değişik el sanatlarını yapabiliyorum. Bu eşyaları dükkanlara satıyoruz ve sipariş üzerine yapıyoruz. Böylece hem aileme katkıda bulunuyorum hem de okul harçlığımı çıkartıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 12:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?