3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Kullanılmış pile sebze fidesi

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKA-DER) tarafından bir çift kullanılmış pil getiren herkese bir çift sebze fidesi veya ters lale tohumu dağıtma kampanyası başlatıldı.

Dernek Başkanı Sefer Kaçmaz, kullanılarak çevreye atılmış bir pilin çevre açısından bir ton evsel atıktan daha fazla tehlikeli ve zararlı olduğunu belirtti.

Bu sebeple halkı bilinçlendirmek ve duyarlı hale getirmek maksadıyla bir kampanya başlattıklarını söyleyen Kaçmaz, 23 Mayıs 2008 Cuma gününe kadar kullanılmış pil getirenlere sebze ve ters lale fidesi hediye edileceğini belirtti. Sefer en Kaçmaz, ayrıca pil getiren öğrencilere ise sürpriz hediyeler verileceğini anlatarak "Bozuk pildeki cıva miktarı 800 bin litre suyu kullanılamaz hale getirir. Bir küçük kalem pil ise 4 metre kare toprağı kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir. Kullanılmış pil ve atık pillerin sebep olduğu hastalıklar ise nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi bozuklukları, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıklarına yol açar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 19:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?