2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kundaklama soruşturması

Hakkari'nin Durankaya beldesinde bulunan iki katlı belediye başkanlığı binasının kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kundaklanmasının ardından inceleme ve soruşturma başlatılırken, bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

29 Mart yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçen Durankaya Belediye Başkanlığı'na ait iki katlı bina, dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ateşe verildi. Kimsenin bulunmadığı binada büyük maddi hasar meydana geldi.

Sabah saatlerinde belde ve binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan Durankaya Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, basın mensuplarını binaya sokmadı. Sadece uzaktan çekim yapmasına izin verilen basın mensuplarına, "Burada can güvenliğiniz" yok diyen ekipler, çekimlerini bitiren gazetecilere beldenin dışına kadar eşlik etti.

Gerginliğin sürdüğü beldede binanın kimler tarafından yakıldığı ise araştırılıyor. Binanın içinde inceleme yapan jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürdüğü belirtildi. 6 bin nüfuslu beldede gerginlik sürerken, vatandaşların çok fazla dışarı çıkmaması ve sessizliğin hakim olması ise dikkatlerden kaçmadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 16:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?