3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Kuraklığa klipli şarkı

Tüm dünyada yaşanan kuraklığa dikkat çekmek isteyen sanatçı Aydın Aydın, hazırladığı parça için Hakkari'de çocukların da görev aldığı bir klip çekti.


Türkiye'nin su bakımından en zengin illeri arasında yer alan Hakkari, kuraklık yüzünden zor günler geçiriyor. Çiftçilerin her yıl binlerce bağ ot aldığı biçenekler bu yıl biçemedi. Ot fiyatlarının anormal derece artması nedeni ile çiftçilerin çoğu hayvanlarını satma aşamasına geldi. Akan dereler kuruyup gözeler de kuruyunca yeşil alanlarda adeta çölü andıran görüntüler ortaya çıktı. Bu durum çiftçiyi kara kara düşündürürken, ileride oluşabilecek bir kıtlık sıkıntısının da sinyalleri alınmaya başlandı.


Bu durum karşısında harekete geçen Hakkarili sanatçı Aydın Aydın, dünyanın dikkatini çekmek için "Şıp su sesi, dünyanın ortak sesi" adlı bir beste yaptı. Parçasında 'Su' adını 4 ayrı dille söyleyen Aydın, hazırlayacağı klip için Türkiye'nin 8 değişik noktasında çekimler yaptı. Klipin her sahnesi bir ilde yapan sanatçı, son olarak Hakkari'ye gelerek buradan çocuklarla birlikte anlamlı mesajlar verdi.
Sanatçı Aydın Aydın hayvanları için dağlarda bir parça ot bulabilmek için tırpan çeken köylülerin yanına gitti. Köylülerle birlikte ot biçen Aydın, boşa tırpan çektiğini söyleyerek "Hakkari'de bile susuzluk yaşanıyorsa demek ki dünya zor günler geçirecek. Kuraklık nedeni ile her yıl bin bağ ot biçilen noktada şimdi on bağ ot bile biçemiyoruz. Su olmasa hayatta olmaz" dedi.


Klipte görev alan çocuklar ise, susuzluğun tek sebebi büyükler olduğunu anlatarak "Büyükler sudan özür dilemelidir. Çünkü onlar suyu boşa akıtıp kirlettiler, israf ettiler. Bu neden ile sular geri çekildi, kuraklık başladı" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 12:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?