2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kurbanlıklar elde kaldı

KURBANLIKLAR ELDE KALDI

Hakkari'de bu yıl kurbanlık satışlarında önemli ölçüde düşüş yaşanırken, satıcıların pazar yerine getirdiği hayvanların büyük bölümünü satamadığı belirtildi.

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından belirlenen Mezran Mahallesi toprak sahada yaklaşık bir hafta önce başlayan kurbanlık satışlarında büyük ölçüde durgunluğun yaşandığı belirtildi. Koyunların 500 TL, koçların 800 TL, keçilerin 550 TL ve büyükbaş hayvanların bin 500 TL'den satıldığı hayvan pazarında yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşın kurbanlık alamadığı belirtildi. Şehmuz Ertuş, Rıfat Korkmaz isimli satıcılar, satışlarda geçen yıllara oranla yüzde 60'a varan düşüşün yaşandığını belirttiler. Satıcılar,"Gerek ekonomik kriz gerekse işsizlik nedeniyle artık vatandaşın cebinde para çıkmıyor. Fiyatları duyunca zaten almaktan vazgeçiyorlar. Geçen yıl satışlar güzeldi. Ancak bu yıl umduğumuzu bulamadık. Ayrıca bu yıl yöredeki hayvanların büyük bir bölümü de il dışına çıkartıldı. Bu nedenden dolayı da bizler de hayvan fiyatlarında artış yapmak zorunda kaldık. Çünkü eskisi gibi hayvan bulunamıyor" şeklinde konuştular.

Vatandaşlar kurbanlık fiyatlarının inanılmaz bir şekilde yükseldiğini belirterek, kurbanlık almalarının mümkün olmadığını belirttiler. Vatandaşlar,"Yörede eskiden çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan bulunuyordu. Ancak her nedense eskisi gibi hayvan kalmadı. Şimdi kendi memleketimizde bir kurbanlık bile alamaz duruma geldik. Nedeni ise köylerinden göç eden insanların geri dönüş yapıp hayvancılıkla uğraşmaması olduğunu belirttiler."

KURBANLIKLAR ELDE KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 14:36:03
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 14:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?