2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

'Kürt açılımı' değerlendirmesi

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal, 'Kürt açılımı' ile ilgili açıklamasında, Türk ve Kürt halkının yıllardır bölgede süren savaşa karşı barış özlemi çektiğini söyledi.


Önal, Orta Doğu gibi dünyanın en yoğun sorunlarının ve çatışmalarının yaşandığı bir bölgede yer alan Türkiye'de barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip kökleşmesi için çabaların saf edildiği bir dönemde, bazı kesimlerin barışı tehdit etmeye ve kaosa yol açmaya çalıştığını savundu.


Önal, "Ulusumuz bu tür olumsuzlukları, demokratik bir yaklaşımla ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde aşmaya çalışmalıdır. 20 yıldır süren savaşta çocuklarını kaybetmiş, aynı acıyı paylaşan Türk ve Kürt annelerinin yüreklerine inen acıya son verilmelidir. İnsan haklarına, hukuk devleti ilkelerine saygılı, barışçı, eşitlikçi ve katılımcı yeni bir anayasanın düzenlenmesi kaçınılmazdır. 'Kürt' adı altında yapılan demokratik açılımların sorunları daha karmaşık hale getirmemesi, her kesimin beklentisi
ve özlemidir.

Kültürel hak ve özgürlükler insanları bir arada tutar. Daha fazla geç olmadan, özlenen barışın oluşumu için herkesin elinin taşın altına koyması kaçınılmazdır. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözüm girişimlerini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 19:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?