4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kürtçe TV sevinçle izlendi

TRT bünyesinde yayına başlayan Kürtçe televizyon kanalı, Hakkari ve köylerinde de büyük bir sevinçle izlendi. 

Yörenin bazı yerlerinde ses sorunu yaşanırken, bazı yerlerde ise yayın sorunsuz olarak izlendi. Yayını izlemek isteyen çok sayıda vatandaş ise frekans engeline takıldı. Vatandaşlar hangi frekansa gireceklerini bilmediklerini belirtti. 

TRT-6'nın yayına başlamasıyla birlikte televizyon karşısına geçen kadın ve çocuklar, ilk olarak Kürt sanatçı Rojin'in şarkıları ile karşılaştı. Ekranın altından geçmekte olan Kürtçe yazıları da rahatlıkla okuyan bazı vatandaşlar, en çok müzik ve belgesel programlar, Şivan Perver ile vefat eden Tahsin Tahı, İsa Bervari ve Mehmet Arif'in kliplerinin yayınlanmasını istedi. Çocuklar ise çizgi film talebinde bulundu. Çok nüfuslu aileler de hep beraber televizyon karşısına geçip yeni yayını izlemenin
mutluluğunu yaşadı. 

Bazı vatandaşlar ise PKK yanlılarının yayının izlenmesini istemediğini ve TRT bünyesinde açılan kanalda çıkan Kürt sanatçıların devletin ajanı olduğunu söylediklerini iddia etti. 

Hakkari'deki bazı uydu teknikerleri ise ses sorununun yaşandığı mahallelerle ilgili TRT yetkililerine bilgi verdiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 12:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?