2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kutlu Doğum Haftası kutlanıyor

Hakkari Eğitimciler Derneği (HED) tarafından Kutlu Doğum Haftası sebebi ile düzenlenen ve bin 937 kişinin katıldığı 'Siyer-i Nebi' yarışmasında dereye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.


Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bir öğretmenin Kur'an-ı Kerim okumasının ardından konuşma yapan dernek üyesi Ahmet Hamdi Bilgin, Hz. Peygamber'in dünya gelişiyle insanlığın karanlıklardan kurtularak aydınlığa kavuşturduğunu belirtti.

Daha sonra
Hz. Peygamberin hayatının konu edildiği slayt gösterileri ve O'na yazılan naat ve şiirler okundu. Duygulu anların yaşandığı programda bazı seyirciler gözyaşlarına hakim olamadı. Yine dünyanın dört bir yerindeki Türk okullarında okuyan öğrencilerin Esma-ül Hüsna okumaları büyük ilgi ile izlendi. Dualarla devam eden programa katılan çocuklar da el açıp 'Amin' dediler.


Program sonunda Hakkari Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Yimez, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cihangir Erin ve bazı daire amirleri tarafından düzenlenen yarışmada 4 kategoride ilk 5 dereceye giren 19 kişiye çeğrek altından ve kitapları hediye edildi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?