4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kutsal Damacanacılar Hakkari'deydi

Kutsal Damacana sinema filminin başrol oyuncusu Şafak Sezer ve oyuncu arkadaşları geldikleri Hakkari'de büyük coşkuyla karşılandı.


Dün Van'dan polis helikopteriyle yöreye gelen sinema oyuncularından Şafak Sezer, Hakkarili Ersin Kurtuk, Yıldırım Memişoğlu ve filmin yapımcısı Şenol Zencir ile gazeteci yazar Cengiz Semercioğlu, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü tarafından akşam saatlerinde Kültür Merkezi salonunda düzenlenen programa katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Hakkari'ye gelen Şafak Sezer ve oyuncu arkadaşları beraberinde bir kopyasını getirdikleri 'Kutsal Damacana' filmini de güvenlik güçleri ve eşlerine izletti.

Programa, oyuncu arkadaşı Yıldırım Memişoğlu ile birlikte üzerindeki polis kıyafeti ile katılan Şafak Sezer, davetliler tarafından büyük bir coşku ile karşılanarak uzun süre alkışlandı. Sezer, gördüğü ilgi karşısında salondaki davetlilere asker selamı verdi.


Programda bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik, sosyal ve kültürel etkinliklerin kentlerin huzuru ve gelişmişliğine katkı sağladığını belirterek, Hakkari'nin de bu ve benzeri etkinlikler açısından önemli zorluklarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Çevik, "Ancak iş ve gönül birliği bir olduktan sonra çözülemeyecek zorluğun kalmayacağı bilincindeyiz. Bugün bunun çok güzel bir örneğini yaşıyoruz. Değerli sanatçı arkadaşlarımız Şafak Sezer, Yıldırım Memişoğlu, Ersin Korkut, yapımcı Şenol Zencir ve gazeteci yazar Cengiz Semercioğlu aramızda bulunuyor. İlimize teşriflerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Değerli zamanlarını Hakkari halkına ayıran oyuncular, halkımıza Kutsal Damacana filmi hediye getirdiler. Bu film sizler tarafından izlenmekle kalmayacak, öğrenciler ve halk tarafından da izlenecektir" dedi.


İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik yaptığı konuşmanın ardından Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, Vali Yardımcısı Orhan Balcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ile birlikte sinema oyuncuları ve yapımcısına yöreye ait içinde ters lale çiçeği maketi bulunan birer plaket, kilim, bal ve anahtarlık hediye etti. Sezer, beraberinde getirdiği kamerasıyla davetlileri ve basın mensupları görüntüledi, daha sonra davetlilerin sorularını cevaplandırdı. Bir çocuğun 'Gerçekten Şafak Sezer siz misiniz, yoksa dublörü müsünüz' şeklinde yönelttiği soruya Sezer ise, 'Benzetemedin mi' diyerek şapkasını başından çıkartarak çocuğun kendisini yakından görmesini sağladı.


Sezer, filmin içinde korku sahnelerinin bulunmasından dolayı ailelere çocuklarını evlerine göndermelerini isteyerek, filmin 7 yaş üzerindekilerin izleyebileceğini belirtti. Ancak aileler yapılan uyarıyı dikkate almayınca Sezer, 'Çocuklarının sorumluluğunu üsteliyorsanız filmi izleyebilirler' dedi.


Daha sonra Sezer ve oyuncu arkadaşları güvenlik güçleriyle birlikte yeni gösterime giren Kutsal Damacana filmini birlikte izledi. Davetliler, filmin sonunda yakın ilgi gösterdikleri Şafak Sezer ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bir gazetecinin 'Hakkari hep sınır ötesi operasyon ve terör olayları ile gündeme geliyor, buraya gelirken tedirgin oldunuz mu? yönündeki soruya Şafak Sezer ve oyuncu arkadaşları Ersin Korkut ile Yıldırım Memişoğlu, "Filmde oynayan Ersin Kortuk sizin hemşeriniz olduğu için burada bir araştırma yapılmış. Bizim filmimizi istemişler biz de bu nedenle geldik. Fillerimiz olduğu müddetçe buraya gelmeye devam edeceğiz. Buraya gidelim veya şuraya gidelim diye bir düşüncemiz yok. Asıl Doğuya gelmek bizim çok daha keyifli. Sınır ötesi falan hikaye. Biz her zaman her yere geliriz. Yeter ki siz bizi misafir edin, organizasyonu yapın ertesi gün biz buradayız. Bir tedirginliğimiz falan yok. Bizim için Hakkari, Diyarbakır, Erzincan, hiç fark etmez. Hiç bir şey ürkütmüyor bizi. Hiçbir sanatçı arkadaşımızın da buraya gelip gelmeme konusunda bir çekincesi yoktur. Davet edin gelelim. Bize önyargılı soru sormayın. Memleketin her köşesi bizim aynı. Bayrağın dalgalandığı her yer aynı. Sizin söylediğiniz risk belki İstanbul'da çok daha fazla. İstanbul buradan çok daha tehlikeli ve riskli. Kapkaçtan ölüyor insanlar, terörden değil. Yaz mevsiminde bir organizasyon yapın bir de yazın buraya gelelim. Kutsal Damacana filmimiz bir hafta boyunca burada halka ücretsiz gösterime sunulacak. Bu filmimiz 7 yaşla sınırlıdır haberiniz olsun" şeklinde konuştular.


Programa, Hakkari Vali Yardımcıları Ali Hamza Pehlivan, Abdullah Uçgun, Orhan Balcı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar ile güvenlik güçleri ve eşleri katıldı.
Gecede, güvenlik güçleri ve eşlerine yönelik gösterime sunulan filmin bir hafta boyunca da halka ücretsiz gösterileceği bildirildi Geceyi Polis Evi'nde geçirecek olan sinema sanatçılarının bugün öğle saatlerinde helikopterle ilden ayrılacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 11:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?