2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kütüphane Haftası etkinliği

Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 45. Kütüphane Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Emin Özatak, amaçlarının kent halkının var olan okuma alışkanlığını geliştirmek için kitap ve kütüphane sevgisini aşılamak olduğunu belirtti. Yılın ilk 3 ayında kütüphaneden yararlananlar hakkında bilgi veren Özatak "Kütüphanenin üye sayısı 550, alınan ödünç kitap sayısı bin 764, internet erişim merkezinden yararlanan okuyucu sayısı 7 bin 833, kütüphane materyalinde yararlanan okuyucu sayısı bin 551, gezici kütüphaneden yararlanan okuyucu sayısı 2 bin 476, kendi materyali ile yararlanan okuyucu sayısı ise 10 bin 982 kişidir. Ülkemizde okuma alışkanlığı az. Bu nedenle anne ve babalardan isteğimiz küçük yaşta çocuklarına kitap ve okuma sevgisini aşılamalarıdır" dedi.
Daha sonra Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adnan Yoldaş, "Bilginin Yazgısı Sanal Dünyaya Yolculuk' konulu bir konuşma yaparak katılımcılara kitap ve okumanın faydaları hakkında bilgiler verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Hakkari Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Başkanı Ahmet Şen ve beraberindekiler tarafından kütüphane kaynaklarıyla üniversiteye hazırlanan ve deneme sınavlarında başarı gösteren 3 öğrenci ile en çok kitap okuyan 3 okuyucuya çeşitli hediyeler verildi. Hediyelerin takdim edilmesinin ardından protokol üyeleri ve beraberindekiler ildeki kırtasiyeciler tarafından Kültür Merkezi Salonu'nda açılan kitap fuarını gezdiler. Davetlilere yapılan ikramla son bulan programa, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

45. Kütüphane Haftası etkinliklerinin, yarın okuyucu ve öğrenci gruplarına kütüphanenin tanıtılması ve hizmetleri hakkında verilecek olan bilgilendirme semineri ile sona ereceği belirtildi
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 18:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?