2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kuzu kırkma şenliği

Hakkari'nin Otluca köyünde düzenlenen Kuzu Kırkma Şenliği, kamu yöneticilerin yanı sıra Mehmetçiğin de katılımı ile renkli görüntülere sahne oldu.


Köyün Uyanık Mahallesi'nde köylülerin yoğun katılımı ile yapılan şenlik bir bayram havasında gerçekleşti. Köylüler sabahın erken saatlerinde kuzuların kırkılacağı alana akın etti. Kadınlar yemek yaparken, çocuklar derelerin serin sularında yüzmenin sevincini yaşadı. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Süleyman Kaya ve Otluca Köyü Muhtarı Adem Çiftçi ile birlikte şenliğe katılan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Kurmay Başkanı Kurmay Albay Tamer Gedik ve yanındaki Mehmetçikler köylüleri ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Kurmay Başkanı Kurmay Albay Tamer Gedik, sohbet ettiği köylülere düzenlenen şenliğin ne zamandan beridir devam ettiğini ve kuzuların nasıl kırkıldığı hakkında bilgi aldı. Albay Tamer Gedik ve TSO Başkanı Ahmet Şen köylülerin isteği üzerine sırasıyla ellerine aldıkları makasla kuzu kırkmaya çalıştılar.
Köylüler kendilerini ziyaret eden Mehmetçiklere ve beraberindekilere öğle yemeğinde çömlekte kavurma, pilav ve salata ikram etti. Köylülerle birlikte yemek yiyen Mehmetçikler daha sonra köyden ayrıldılar. Aşırı sıcaklara aldırış etmeyen aileler ise akşam saatlerine kadar kuzularını kırkmaya devam etti. Öte yandan ise yarıyıl tatillerini fırsat bilen bazı öğrenciler ise katıldıkları şenlikte kuzu kırkan yakınlarına yardım ederek, kesilen yünleri çuvallara doldurdular.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 17:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?