4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Lisede bayan veli toplantısı

Hakkari Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı bir ilke imza atarak bayan veli toplantısı düzenledi. Toplantıda çocuklarının sorun ve sıkıntılarını rahatlıkla dile getiren bayan veliler katkılarından dolayı okul yönetimine teşekkür ettiler.

Hakkari Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Zahir Taş ile öğretmenlerinden Özlem Bulut, Sevil Erçi, Sibel Aktaş, Şenay Cenik, Fatuş Taş ve Özlem Eren'in katıldığı toplantı öğretmenler evi lokalinde düzenlediler. Toplantı salonunun kapısında bekleyen kız öğrenciler gelen velilere şeker ikram etti. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Hakkari Lisesi Müdürü Mevlit Yalçınyiğit, amaçlarının veli, okul, öğretmen ve öğrenci dayanışmasını sağlamak olduğunu belirtti. Toplantıya katılan bayanlara teşekkür eden Yalçınyiğit, ailelerin çocuklarını çok iyi takip etmesi gerektiğini söyledi. Yalçınyiğit, "Babalar sürekli işte veya dışarıda olduğu için iş onlarda bitmiyor. Çocuklarla en çok ilgilenen evdeki bayanlar oluyor. Onların okula geliş gidiş saatleri ve sıkıntılarının olup olmadığı ile yanlarında dolaşan arkadaşlarını iyi biliyorlar. Bu nedenle çocukların iyi bir eğitim alması için evdeki bayanlara büyük görevler düşüyor" dedi.

Bazı bayan öğretmenler ise kendilerine gelen yoğun şikayetler arasında kız erkek ayrımının olduğunu belirttiler. Öğretmenler, "Sizden isteğimiz kız erkek ayırımı yapmayın. Bize en çok bu konularda şikayet geliyor. Çocukların cebine para koymakla, okula göndermek olmuyor. Onlara manevi destek sağlayın ve onlardan esirgemeyin. Arkadaş seçimlerine mutlaka dikkat edin, arkadaşlarının kim olduğunu iyi bilin" şeklinde konuştular.

Okul Aile Birliği Başkanı Zahir Taş ise, bin 200 öğrenci, 40 öğretmeni bulunan Hakkari Lisesi'nin ilde üniversiteye en çok öğrenci gönderen okul olduğunu belirtti. Taş, "Biz toplantıları erkek velilere sınırlı tutuyorduk. Bu defa ilde bir ilke imza atarak sadece bayan velilere davetiye gönderdik. Amacımız bayan velileri de okul organizasyonu sürecine katmaktır. Bayan velileri okulumuzun kapısı her zaman açıktır. Gelip öğretmenlerle görüşerek çocuklarının sorun ve sıkıntılarını rahatlıkla dile getirebilirler. Öyle veliler var ki okulun yolunu bilmeyenler. Ama karne günü gelip çocuğunun sınıfta kaldığını öğrenince o zaman okula uğruyor. Geldiklerinde ise iş işten geçmiş oluyor" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda bayan velilere yiyecek ve içecekler ikram edildi. Toplantıda memnun ayrılan bayan veliler, okul idaresine teşekkür ettiler.

İH
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 15:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?