4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Lisenin merdivenleri 1 yıl dayanmadı

Hakkari Lisesi'ne ait 4 katlı yeni 12 derslikli ek binası merdivenlerinin, bir yıl geçmeden dökülmesi velilerin tepkisine neden olurken, Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkilileri binanın bazı eksikliklerinin söz konusu olduğunu, okulun tatile girmesiyle birlikte bunların müteahhid firma tarafından giderileceğini belirttiler. 

Temeli 2003 yılında atılan, ancak ödenek yetersizliğinden dolayı 2007 yılında bitirilerek teslim edilen 600 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü bina, kısa bir süre önce düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açılmıştı. Binanın dış merdivenleri sağlıklı yapılmadığı için şimdiden dökülmeye başlandığı iddia edildi. Öğrenci velilerinden Mehmet Atak, binanın her yıl bir parçasının yapıldığını belirterek "Veliler olarak okul idaresinden çok memnunuz. Ancak müteahhid firmanın binanın bazı kısımlarını eksik yapması bizleri üzmüştür. Daha yeni yapılan ek binanın dış merdivenleri bile dökülmeye başlandı. Neden başka okulun merdivenleri dökülmüyordu, bu okulun merdivenleri dökülüyor. Tahrip olan merdivenler okulun dış görünümünü de bozmaktadır. Bu merdivenleri müteahhit firmanın yeniden yapılmasını istiyoruz" dedi. 

Okul yönetimi ise konu ile ilgili bir açıklama yapmazken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise yer sıkıntısı nedeniyle binada hemen eğitim ve öğretim başladıklarını okuldaki eksikliklerin ise en kısa zamanda giderileceğini belirttiler. Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkilileri de,"Binanın bazı eksiklikleri söz konusudur. İlgili firmaya ihtar çektik. Okulda eğitim ve öğretim devam ettiği için eksiklikler tamamlanmadı. Okul tatile girmesiyle birlikte eksiklikler giderilecektir" şeklinde konuştular.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 15:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?