3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Lojmanlar onarım bekliyor

Hakkari'de yaklaşık 22 yıl önce yapılan bir kamu kurumuna ait lojmanların iç ve dış cephe bölümündeki tahribat, içinde yaşayan aileleri endişeye sürüklüyor.

1991 Yılında Hakkari Defterdarlığı tarafından Gazi Mahallesi'nde inşa edilen ve daha sonra Hakkari Valiliği'ne devir edilen ve değişik kurumlarda çalışan personellerin kullandığı 4 blok halindeki 40 lojman dairesi, uzun yıllardan beridir onarımdan geçirilemediği belirtildi.

Konutlarda kalan personel aileleri, iç kısımları ile çatıları, bacaları, balkon ve dış cephe sıvası dökülen konutların adete bir harabe görünümünde olduğunu ifade ettiler. Aileler, "Bu konutlar 1991 yılında yapılmıştır. Bugüne kadar en ufak bir onarımdan geçmiş değildir. Çatıların yıpranmış, baca kısımları tahrip olmuştur. Aile olarak oturduğumuz balkonlar ise büyük tehlike arz ediyor. Çünkü sıvası dökülmüş görünümde sadece demirleri görünmektedir. Çatı kısımlarındaki duvarlarda büyük çatlamalar meydana gelmiş, askıda kalan briketler olası şiddetli bir rüzgarda veya en ufak sarsıntıda orada geçenlerin üzerine düşme olasılığı büyüktür. Konutların onarılması için 2010 yılında valiliğe başvurduk ancak değişik kurumlardan personeller kaldığı için onarımı uygun görülmemişti. Bu yıl da konutların onarılmasını büyük bir umutla bekliyoruz. Şehrin görünümünü bozduğu gibi büyük tehlikeleri de beraberinde getirebilir. Bizler bu konuda endişeliyiz" şeklinde konuştu.

Valilik yetkilileri ise onarılmayı bekleyen lojmanlarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2012 Salı 18:34:48
Güncelleme :25 Eylül 2012 Salı 18:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?