4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Mahalleli arazi hibesine hazır

Eski Hakkari Belediye Başkanı Abdurahman Keskin, kentte kurulacak üniversitenin Mezran Mahallesi'ne kurulması gerektiğini belirterek, mahalle sakinlerinin arazilerini üniversiteye hibe etmeye hazır olduklarını söyledi.


Abdurahman Keskin, imar planı olan ve yapılaşmaya uygun olan Mezran Mahallesi'nde birçok eğitim yuvasının bulunduğunu ifade ederek, arsa açısından üniversiteyi yapacak firmanın hiçbir sıkıntı çekmeyeceğini kaydetti. Keskin, "Son günlerde üniversitenin yapılması için birçok kişi yer arayışı içersine girmektedir. Oysa üniversiteye uygun arsa Mezran Mahallesi'nde bulunmaktadır. Bu mahallede Fen Lisesi, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Yurt-Kur Müdürlüğü, Vali Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulu, Hatice Avcı Koleji, Endüstri Meslek Lisesi, Meslek Yüksek Okulu ve Küçük Sanayi Sitesi bulunmaktadır. Buraya neden üniversite olmasın ki? Arsanın altyapısı hazır, imarı yapılmış, su sıkıntısı yok. Üniversiteyi yapacak firmanın hafriyat sorunu olmayacaktır. Düzlük alan ve alanın tümü tarlalardan mevcuttur. Meyvecilik ise yine bu mahallede yapılmaktadır. Bu ekonomik bir değerdir. Kamulaştırılması gündemde olan mahallede hak sahipleri arsalarını vermeye hazırdır. Bazı hak sahipleri ise arsalarının bir kısmını bağışlamaya
hazır. Ziraat Fakültesi kurulması göz önünde bulundurulursa mahalle meyve ağaçları bakımında hazırdır. Mahalle ayrıca şehirden araçla 5 dakika mesafede olup, üniversiteye verilecek 1 milyon 400 bin metrekare arsa bulunmaktadır" dedi.


Mahalle sakinleri ise, üniversiteyi kuş uçmaz kervan geçmez 3500 rakımlı Berçelan Yaylası'na kaydırmak isteyenlerin olduğunu belirterek, bunun devleti zarara uğramaktan başka bir şey olmadığını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 01:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?