4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Mahsur kalan 25 araca ulaşıldı

Yüksekova İlçesi'nde kar yağışı ve tipi sebebiyle mahsur kalan onlarca araca ulaşılırken, donma tehlikesi geçiren 200 kişi kurtarıldı. 

İlçenin Dağlıca bölgesindeki yaklaşık 17 köyden sabah yolu çıkan 25 araç, ilçe merkezine 15 kilometre kala kar yağışı ve tipinin yolu kapaması sonucu bulundukları yerde mahsur kaldı. 

Durumun cep telefonu ile yetkililere iletilmesi üzerine bir kepçe ve bir dozerle birlikte bölgeye hakaret eden Karayolları Şefliği ve İl Özel İdaresi ekipleri 5 saat süren kurtarma çalışmalarından sonra mahsur kalan araçlara ulaşarak, donma tehlikesi geçiren yolcular kurtarıldı. 

Mahsur kalanlar arasında bulunan Doğanlı Köyü Muhtarı Musa Alkan, 9 saat boyunca yolda kaldıklarını belirterek, "Bu mıntıkada 17 muhtarlık bulunmasına rağmen maalesef gereken ilgiyi göremiyoruz. Saatlerdir yolda kurtarılmayı bekliyoruz. Yolcular arasında çok sayıda hasta çocuk da bulunuyor" dedi. 

Karlı Köyü Muhtarı Mehmet Şerif Özses ise, "Sabahtan beridir yolu kar kürekleriyle açmaya çalışıyoruz. Yolun 5 kilometresini o şekilde gelebildik. Yoğun kar yağışı nedeniyle yollarımız kapanıyor, her gün bu sıkıntıyı çekiyoruz" diye konuştu. 
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 18:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?