3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Makine kepçsinde 490 kilo uyuşturucu

Hakkari'de polis ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Avrupa ülkelerine sevk edilmek istenilen 10 milyon YTL değerinde 490 kilogram eroin maddesi ele geçirildi.

Bir TIR'a yüklü iş makinesinin kepçesinde yakalanan uyuşturucu madde ile ilgili 5 kişinin ise gözaltına alındığı ve tahkikatın devam ettiği belirtildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan "Beyaz İnci" ve Hakkari Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülmekte olan "08-09-30 N1" kodlu planlı operasyon çalışmalarında, Yüksekova ilçesinde batı illerine yüksek miktarda uyuşturucu maddenin sevk edileceği yönünden istihbarı bilgiler elde edildi. Elde edinilen bilgiler üzerine Yüksekova ilçesi İpekyolu Polis Kontrol Noktası'nda durdurulan TIR'ın çekisinde bulunan iş makinesinin kepçe ve gizli bölümlerinin içersinde 490 kilogram eroin maddesi ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak tahkikatın devam ettiği belirtilen Hakkari Valiliği açıklamasında "Son günlerde Hakkari'de görev yapan güvenlik güçlerimize ve görev mahallerine terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıların bir tesadüf olmadığı, yüksek miktarda uyuşturucu madde sevkıyatının yapılmak istendiği bir süreçle eşzamanlı olması dikkate değer görülmüştür. Terör ve her türlü kanun dışı oluşum ve olaylara karşı çalışmalara işbirliği ve koordinasyon içinde kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Öte yandan ise ele geçirilen 490 kilogram eroinin toz ve kristal olmak üzere iki çeşit olduğu ve piyasa değerinin 10 milyon YTL olduğu belirtildi. Uyuşturucu maddenin Tarsus Çatal Burun cinsi kont isimli narkotik detektör köpeğinin yardımıyla ele geçirildiği, bu köpeğin daha önce yapılan Balkan Polis Birliği Yarışması'nda Türkiye ikincisi olduğu belirtildi. Köpeğin ayrıca burunun 4 ayrı noktasında nefes alma özeliğine sahip olan özel bir cins Türk köpeği olduğu bildirildi.

Ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili 5 kişiden fazla şahsın gözaltına alındığı ve tahkikatın devam ettiğini belirtilen açıklamada, uyuşturucunun içinde yakalandığı iş makinesine arıza süsü verildiği ve tamir edilmek üzere Batı illerine götürüleceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 13:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?