4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Maliye Ormanı'na 2 bin 700 fidan

Hakkari İl Defterdarlığı, oluşturulan Maliye Ormanı'na çeşitli türlerden 2 bin 700 fidan dikti.

Zap Deresi kenarında oluşturulan Maliye Ormanı'na düzenlenen törenle fidan dikildi. Fidan dikimi öncesinde bir konuşma yapan İl Defterdar Vekili Yıldız Er, 2008'in 'Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği' yılı olarak ilan edildiği ve bu kapsamda 'Maliye Ormanı'nı oluşturduklarını belirtti.

Alana, 2 bin 700 fidan dikeceklerini de belirten Er, "Ağaçlarımızın dikim işlemlerine başladık. Mülkiyeti hazineye ait 19 bin 988 metrekarelik alanda sedir, karaçam, yapraklı akasya, akçaağaç, aylantus ve dış budak fidanın dikimine başlanılmıştır" dedi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ise, Zap Havzası Ağaçlandırma Erozyon Kontrol ve Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde kendilerine çok büyük destekler verildiğini söyledi. Zap havzasından ilerlemek suretiyle Çukurca ilçesine kadar olan bölümlerde çok geniş ağaçlandırma ve erozyon kontrol sahaları oluşturmuş olacaklarını ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, ağacı dikmekten daha önemlisi bulunduğu yerde korumak olduğunu kaydetti.

Vali Nasuhbeyoğlu, "Maliye Bakanlığı bu projeye 9 bin YTL destek verdi. İl Özel İdaresi olarak bizde bu projeye makine desteği verdik. Bu güzel girişiminden dolayı Defterdarlığımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve beraberindekiler öğrencilerle birlikte oluşturulan Maliye Ormanı'na fidan diktiler. Fidan dikme törenine Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Atilla Ataalp, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, daire amirleri, öğrenciler ve maliye çalışanları katıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 22:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?