5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Mankenlere taş çıkarttılar

HAKKARİ'DE YEREL KIYAFET DEFİLESİ

Hakkari'de 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında Ticaret ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen sergi ve yerel kıyafetli defilesi büyük ilgi gördü.

Lisenin bahçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve eski mezunları buluşturma programına Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, daire amirleri, veliler, öğrenci ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, lise öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Ticaret ve Meslek Lisesi Müdürü Sıtkı Özek, turizmin sadece para kazanılacak, döviz elde edilecek bir sektör olmadığını, bacasız sanayi olduğu gibi kültürlerin ve medeniyetlerin birleşmesi ve kaynaşması olduğunu söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak'ın da günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardında program şiir ve müzik dinletisiyle devam etti. Vali Muammer Türker ve beraberindekiler, yöresel kıyafetlerle yemeklerin başında olan öğrencilerle tek tek sohbet ederek yemekler hakkında bilgi aldı. Öğrenciler evlerinde yaptırıp getirdikleri yöresel yemeklerden doğaba, kris, glol, tırşik, keledoş, doleme, devin ile tatlıları davetlilere ikram etti. Vali Türker, okulun bahçesinde kurulan kıl çadırların önünde

beşik sallayan, yörenin örf ve adetlerini sergileyen öğrencilerle de bir süre sohbet etti. Öğrencilerin ve beraberindeki ailelerin yaptığı saç ekmeğinin tadına bakan Vali Muammer Türker, daha sonra kıl çadırın altında kendisine ikram edilen yöresel yemeklerden yedi.

YILLAR ÖNCE MEZUN OLDUKLARI OKULLARINA GELDİLER

Yıllar önce mezun olan okullarına gelerek aynı sınıfları paylaşanlar ise, küçüklük fotoğraflarının okul bahçesinin ön kısmında sergilenmesini görünce duygulandılar. Mezun olanlar daha sonrada mezun oldukları sıralarda oturarak öğrencilik anılarını tazelediler. Yöresel kıyafetleri ile programa katılan öğrenciler, yıllar önce mezun olanlar ve öğretmenler kol kola girerek yağmurlu havaya aldırış etmeden halay çektiler.

Öğrenciler daha sonra da okulun önünde canlı müzik eşliğinde defile gösterisinde bulundu. Güzellikleri ve kıyafetleriyle adete mankenlere taş çıkartan kızların defilesi, uzun süre ayakta alkışlandı.

HAKKARİ'DE YEREL KIYAFET DEFİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 15:52:00
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 16:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?