4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Marka ürünler fuarı açıldı

Hakkari Valiliği Tarım İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Hakkari Marka Ürünleri 2. Fuarı' düzenlene bir törenle açıldı. 

Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan Kültür Merkezi hizmet binasının bahçesinde düzenlenen fuarın açılış törenine, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen, daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Tarım İl Müdürü Mehmet Gündoğdu ile TSO Başkanı Ahmet şen birer açılış konuşması yaptı. 

Daha sonra konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari'de ikincisi açılan fuara gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade etti. Gerçekleştirdikleri projelerin üreticiler tarafından çok iyi algıladığını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Bu güzel hizmetlerin yapılmasında tabii ki sıkıntılar zorluklar var. Ancak başarılıyor. Toplum arzu ederse toplum yoğun bir istek içerisinde olursa her türlü hizmeti en kısa zamanda alabilir. Bunlar gerçekten Hakkari ölçeğinde ilimiz kalkınması gelişmesi için çok anlamlı şeyler. Binlerce kapama bahçesi projesi gerçekleştirildi. Çiftçilerimiz gerçekten üretimde büyük başarılar elde etti. Hakkari kısa bir zamanda çevre illerin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayabilecek potansiyele kavuşacaktır" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Bitkisel ve Hayvansal Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında il genelinde yapılan karpuz yetiştiriciliği yarışmasında dereceye giren çiftçilere ödülleri Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ve TSO Başkanı Ahmet Şen tarafından verildi. 19 kilo 410 gram ağırlığında yetiştirdiği karpuzla birinci olan Emin Kılıç tam Cumhuriyet altını, 17 kilo 240 gram ağırlığındaki karpuzuyla ikinci olan Mehmet Ali Çoruh'a yarım Cumhuriyet altını, 17 kilo 100 gram ağırlığındaki karpuzuyla üçüncü olan Mehmet Tekçi ise çeyrek Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. 

Daha sonra Vali Nasuhbeyoğlu ve beraberindekiler, ceviz, bal, üzüm, nar, elma, incir, karpuz, domates, kabak gibi tarımsal ürünler ile Hakkari'de yapılan kilim, heybe, kuşak, çorap gibi el sanatları ve yöresel yemeklerin sergilendiği stantları tek tek gezerek ürünleri yakından inceledi. Vali Nasuhbeyoğlu, 9 kilogram ağırlığındaki şeker pancarı üreten çiftçiyi kutlayarak, ilk kez bu kadar ağırlığında bir şeker pancarı gördüğünü ifade etti. İl ve ilçelerden kurum ve esnafların stant açtığı fuarda Hakkari İplik Sanayi Anonim Şirketi tarafından kurulan kıl çadır altında ise yöresel elbise, heybe ve kilim sergilenmesi ise dikkat çekti. 

Daha sonra fuar etkinlikleri kapsamında düzenlenen bazı bilim adamlarının konuşmacı olarak katıldığı 'Tarımsal teşvik ve desteklemelerin Hakkari ili tarımsal üretimi ve sanayisine etkileri' konulu konferans geçildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 16:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?