4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Mayın kurbanı korucunun 7 yıllık savaşı

Hakkari'de göreve giderken terör örgütün döşediği mayına basarak her iki gözü kör olan geçici köy korucusu, yaklaşık 7 yıldır hukuki yollardan hakkını aramasına rağmen tazminatını alamadığını söyledi. 

2001 yılında Hakkari'nin Doğanlı köyünde Mehmetcikle birlikte operasyona giderken Müjür mevkiinde PKK terör örgütü tarafından tuzaklanan mayına basarak her iki gözü kör olan evli ve 9 çocuk babası Mehmet Akan (50) büyük bir dram yaşıyor. Mehmet Akan, yasal yollarla mücadele etmesine rağmen halen tazminatının verilmediği bildirildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkan Yardımcısı Ahmet Korkmaz'ın işyerine gelerek sorunlarını anlatan Mehmet Akan, terör yüzünden dünyasının karardığını belirterek, yaklaşık 7 yıldır tazminat almak için hukuki yollardan hakkını aradığını belirtti. Devletin kendisine koruculuk maaşını verdiğini anlatan Akan, ancak korucu aylığının ailesinin geçimine yetmediğini belirtti. Akan, "Ben devletim için seve seve göreve gittim. Hainlerin döşediği mayın dünyamı kararttı. Bana verilen koruculuk maaşı bu aylıkta ailemin geçiminin sağlanmasına yetmiyor. 7 yıldır mahkeme kapılarında terör tazminatını almak için uğraşıyorum. Ancak şu ana kadar aldığım bir sonuç yok. Çocuklarım elimden tutarak gezebiliyorum. Ben de insan gibi yaşamak istiyorum" dedi. 

CHP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Ahmet Korkmaz ise hakkını almak için mücadele veren vatandaşa yardım etmeye çalıştıklarını belirterek, yetkililerin vatan için gözlerini feda eden vatandaşına sahip çıkması gerektiğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 17:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?